CIA priprema uvođenje sopstvenog modela veštačke inteligencije

Reč je o široj vladinoj kampanji da se iskoristi moć AI, kako bi se takmičila sa Kinom, koja nastoji da postane globalni lider u ovoj oblasti do 2030

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Veštačka inteligencija
Foto: Pixabey

Američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) se priprema da uvede u upotrebu funkciju koja je srodna programu OpenAI koji će koristiti veštačku inteligenciju (AI) da bi analitičarima omogućio bolji pristup inteligenciji otvorenog koda, preneo je danas Blumberg.

-Prešli smo put od novina i radija, do novina i televizije, do novina i kablovske televizije, do interneta, do velikih podataka, samo nastavljamo u tom pravcu, rekao je direktor CIA Odeljenja za otvorene izvore Rendi Nikson.

Kako prenosi agencija, reč je o široj vladinoj kampanji da se iskoristi moć AI, kako bi se takmičila sa Kinom, koja nastoji da postane globalni lider u ovoj oblasti do 2030.

CIA-in AI alat će omogućiti korisnicima da vide originalni izvor informacija koje gledaju, naveo je Nikson, i dodao da je funkcija ćaskanja, odnosno četa, logičan deo brže distribucije obaveštajnih podataka.

CIA nije objavila koji model AI će koristiti kao podršku novom alatu ili kako će zaštititi informacije od prodiranja na otvoreni internet.

Alat za veštačku inteligenciju biće dostupan u obaveštajnoj zajednici SAD od 18 agencija, koja uključuje CIA, Agenciju za nacionalnu bezbednost, Federalni istražni biro i agencije koje vode ogranci vojske, ali neće biti dostupan kreatorima politike ili javnih kampanji.Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar