Uhapšena knjigovođa u Nišu: Sumnja se da je varala preko Poreske i EPS-a i da je ukrala više od 6 miliona

Sačinjavala naloge za prenos novca gde je umesto na tekuće račune Poreske uprave, Elektroprivrede Srbije i Objedinjene naplate upisivala svoj račun i račun drugih fizičkih lica

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pexels/Pixabay

I.J. (39) uhapšena je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba poverenja u obavljanju privredne delatnosti.

Ona se sumnjiči da je u periodu od septembra 2022. do aprila ove godine kao odgovorno lice knjigovodstvene agencije „Reckoning MIV“ za pružanje knjigovodstvenih i usluga platnog prometa, za šest pravnih lica iz Niša sačinjavala naloge za prenos novca gde je umesto na tekuće račune Poreske uprave, Elektroprivrede Srbije i Objedinjene naplate upisivala svoj račun i račun drugih fizičkih lica, i potom taj novac podizala i, kako se sumnja, koristila za sebe.

Na ovaj način, kako se sumnja, ona je ostvarila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 6.307.197 dinara.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Uhapsili su je pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar