SKANDAL U VRTIĆU: Dete se otrovalo drogom sakrivenom u podu obdaništa

Droga pronađena u vrtiću imala je oznaku "crvena zora"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Njujorška policija je danas saopštila da je uhapsila još jednu osobu u vezi sa stravičnom tragedijom koja se dogodila u vrtiću u Bronksu ranije ovog meseca, kada je jednogodišnji dečak, Nikolac Dominici, preminuo zbog trovanja opasnim narkotikom fentanilom.

Osumnjičeni Reni Antonio Para Pardes (38) priveden je pod optužbom za distribuciju droge koja je dovela do smrti malenog Nikolaca.

Tragedija je potresla čitavu zajednicu, a policija je brzo reagovala kako bi pronašla odgovorne za ovaj strašan događaj. Pretraga vrtića nakon smrti dečaka otkrila je veću količinu narkotika, a istražitelji tvrde da je Pardes igrao ključnu ulogu u distribuciji te droge.

Uprava za borbu protiv narkotika upozorava da ovakvi slučajevi nisu retki te da krijumčari često koriste neobične i neupadljive lokacije za skladištenje narkotika, ugrožavajući tako živote nedužne dece.

Vlasnica vrtića, Grej Mendez, i njen podstanar, Karlisto Asevedo, odmah su uhapšeni nakon incidenta u vrtiću i suočavaju se sa federalnim optužbama za posedovanje narkotika sa namerom da ih distribuiraju, kao i optužbama za smrt i zaveru. Advokat vlasnice vrtića tvrdi da Grej Mendez negira optužbe i da nije bila svesna da se droga čuva u njenom vrtiću.

Droga pronađena u vrtiću imala je oznaku “crvena zora”, a policija i dalje traga za Grejinim suprugom, koji je pobegao nakon tragedije i veruje se da se sklonio u Dominikansku Republiku.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar