Ministarka Đedović Handanović obišla Šid, nakon nestanka struje: Evo kada će problem biti rešen

U Šidu je usled vremenskih nepogoda oko 11.000 građana ostalo bez napajanja električnom energijom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Ministarka rudarstva i energetike, Dubravka Đedović Handanović, obišla je danas opštinu Šid, gde je usled vremenskih nepogoda oko 11.000 građana ostalo bez napajanja električnom energijom i gde su u toku radovi koji će omogućiti da u najkraćem roku građani ponovo imaju uredno snabdevanje strujom.

Ministarka je, posle sastanka sa predsednikom opštine Šid i direktorima „Elektromreže Srbije“ i „Elektrodistribucije Srbije“ i obilaska radova na terenu, rekla da se očekuje da danas do kraja dana ili sutra ujutru, u zavisnosti od dela teritorije na kojoj žive, svi potrošači ponovo imaju struju.

– U subotu je oko 11.000 građana ostalo bez napajanja električnom energijom. Deo problema rešen je agregatima koje su obezbedila energetska preduzeća i državne institucije. Brzom reakcijom nadležnih službi, obezbeđeno je stabilno vodosnabdevanje odmah juče ujutru, a svi vrtići, škole, sud, velike trgovine, pošta, imaju struju. Trenutno je blizu 10.000 kupaca bez snabdevanja električnom energijom, za koje očekujemo da večeras ili sutra ujutru, u zavisnosti od vremenskih prilika, imaju uredno snabdevanje električnom energijom – rekla je Đedović Handanović.

Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Ona je istakla da je havarija sanirana u rekordnom roku, i izrazila zahvalnost ekipama EMS iz cele Srbije koje su istog momenta angažovane i danonoćno su na terenu.

– Ekipe rade u tri smene, radovi ne prestaju nijednog trenutka, u otežanim vremenskim uslovima, a izvode se na visini od 36 metara. Hvala radnicima koji su pokazali veliku požrtvovanost i hvala građanima na strpljenju, a posebno jer su i sami doprineli da se šteta brže sanira jer su radnicima prokrčili put do mesta havarije – dodala je ministarka.

Dodala je da energetska preduzeća i Ministarstvo prate situaciju i u drugim delovima Srbije, gde su jake padavine naročito tokom noći prouzrokovale prolazne kvarove koji će biti otklonjeni u najkraćem roku.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar