“Zlatni dečak” Stevan Mićić: “Srbija je u mojoj krvi, presrećan sam što sam joj doneo ovu medalju”

Mićić je u intervjuu za zvanični sajt Olimpijskih igara ispričao svoju priču

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/ USA wrestling

Srpski rvač Stevan Mićić je u ponedeljak osvojio prvu titulu za Srbiju ikada u rvanju slobodnim stilom, u kategoriji do 57 kilograma, a u intervjuu za zvanični sajt Olimpijskih igara govorio je o mnogim temama.

Naš borac je, mnogi i ne znaju, do juniorskog doba nastupao za Sjedinjene Države gde je zavrtšio univerzitet ali su ga jake veze i snažna povezanost sa Srbijom preko roditelja, povukli na “pravu stranu”.

“Mnogo sam vezan za srpsku kulturu, i jako sam ponosan što dolazim iz takve sportske nacije”, rekao je na početku razgovora za Olympics.com Mićić.

“Video sam i čuo da svi slave kad sam pobedio, mom protivniku u finalu Reiju Hagučiju sigurno je bilo vrlo teško da se nosi i protiv publike takođe. Biti u prilici da donesem prvo zlato na ovom nivou Srbiji je za mene nešto neverovatno”. Srbija je u mojoj krvi i presrećan sam što sam doneo ovu medalju za ljude u Srbiji.”

Stevan je zahvaljujući svojoj porodici sačuvao i održao kulturno nasleđe Srbije, otuda nije bilo dileme pod čijom će se zastavom boriti. Veći deo života proveo je na širem prostoru Čikaga gde je inače i najveća populacija srba u SAD.

“Tamo je srpska zajednica veoma jaka i obično se okuplja oko crkve. Svi su povezani i svi se znaju”, kaže Stevan.

Zanimljivo je da je Mićićev uspeh došao u jeku najvećih sportskih uspeha srpskog sporta – nadovezao se na srebro košarkaša na Svetskom prvenstvu, na Novakov 24. Grend Slem i na zlato basketaša na Evropskom prvenstvu.

“Ja sam samo mali deo svega toga i zaista sam ponosan da mogu da reprezentujem naciju i da predstavljam moju porodicu i moje srce”.

Stevan je pobedu u finalu Svetskog prvenstva u Beogradu posvetio svojoj baki koja je preminula dve nedelje pre početka takmičenja. Mićić je, kaže, bio jako vezan i za baku i za deku preko kojih je, još kao jako mali, slušao priče o Srbiji i Srbima.

“Ona me je uvek zvala zlatnim dečakom, zato je ova pobeda za nju!- rekao je Stevan.

 Izvor: Olimpics.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar