Vučić na neformalnom ručku za lidere Zapadnog Balkana: Borba za očuvanje mira i ubrzanje razvoja Srbije

Predsednik Srbije govoriće u četvrtak u SB UN

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/ buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je u Njujorku na neformalnom ručku koji je za lidere sa Zapadnog Balkana organizovao visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.

Predsednik Srbije učestvuje na Generalnoj debati 78. zasedanja Generalne skupštine UN. Uvodna izlaganja imali su generalni sekretar Antonio Gutereš, predsednik Brazila Injacio Lula da Silva i američki predsednik Džozef Bajden, a predsednik Srbije govoriće u četvrtak.

“I ovaj neformalni ručak, čiji je domaćin Žozep Borelj, iskoristio sam za nastavak borbe za očuvanje mira i stabilnosti i ubrzanje razvoja Srbije i celog Zapadnog Balkana. Naša zemlja nastavlja da vodi odgovornu i principijelnu politiku, zasnovanu na očuvanju nacionalnih interesa, otvorenu za konstruktivnu saradnju u regionu usmerenu u pravcu ispunjavanja našeg strateškog cilja – članstva u EU”, napisao je Vučić na Instagram nalogu ”buducnostsrbijeav”.

On je dodao da, kao i svaki napredak i “ovaj zajednički evropski put zahteva saradnju, razumevanje i kredibilnu podršku partnera”.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar