Pojavio se detaljni plan napada Poljske na Ukrajinu i aneksija zapada zemlje?

U zavisnosti od procesa nakon toga, biće utvrđeno da li će se to pitanje pretvoriti u direktan rat između NATO-a i Rusije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Enrique

Ukrajinci kao da nemaju dovoljno problema zbog ruske intervencije neprestano se pojavljuju nove informacije o vojnim planovima Poljske da okupira zapadne delove te zemlje.

Sada se pojavio na internetu i detaljan plan Poljske da aneksira Zapadnu Ukrajinu.

Poljska vojska ulazi na teritoriju Ukrajine nakon napada pod lažnom zastavom ili na zvanični poziv Ukrajine.

Lavovska, Volinska, Rivenska, Ivano-Frankovska, Ternopoljska, Žitomirska i Hmeljnicka oblasti dolaze pod kontrolu Poljske.

Tako se stotine hiljada ukrajinskih vojnika, policajaca i milicija, koji čekaju na beloruskoj granici na zapadu radi opšte bezbednosti, šalju na istok u borbu protiv Rusije.

Poljska bezbedno koristi ovu teritoriju kao bazu za vojno snabdevanje Ukrajine, a ako ova teritorija postane ruska meta, Poljska takođe planira da uđe u rat.

U ovom ratu cilj je da se Poljska ne potpadne pod član 5 Povelje NATO-a i tako uđe u rat i produži ga pre nego što Ukrajina bude potpuno iscrpljena.

U zavisnosti od procesa nakon toga, biće utvrđeno da li će se to pitanje pretvoriti u direktan rat između NATO-a i Rusije.

Poljska od dana svog osnivanja smatra zapad Ukrajine svojom teritorijom i stalno govori o tome da postane velika država. Ako SAD i Mala Britanija pristanu na radikalnu eskalaciju rata, verovatnoća za to je izuzetno velika.

Da li su ovakve mape deo ruske propagande ili posledica realnih namera Varšave videće se u narednim mesecima.Izvor: Pravda

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar