Eskobaru napravili sačekušu, pa ga likvidirali: Podignuta optužnica, tereti se i devojka (22)

Sumnja se da su oni noseći hirurške maske preko lica, kada su ugledali oštećenog na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje i ispalili su više projektila u njega

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: MUP

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv četvoro okrivljenih za učešće u ubistvu Ranka Radoševića (53), zvanog Ranko Eskobar u kafiću na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj 9. marta ove godine.

– Zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija optuženi su S. Z. (28) iz Lebana i L. V. (26) iz Kraljeva – navodi se u saopštenju tužilaštva.

Državljani BIH, koji su u međuvremenu izručeni Srbiji, M. P. (28) i A. Š. (22) optuženi su za krivično delo teško ubistvo u pomaganju.

– Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju. Tužilaštvo je takođe predložilo sudu da produži pritvor svim okrivljenima – dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, postoji osnovana sumnja da su S. Z. i L. V. 9. marta oko 11:05 sati na podmukao način ubili R.R, koji je usled zadobijenih povreda preminuo u 11:32 časova i pri tome su sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću na benzinskoj pumpi u Rušnju.

Sumnja se da su oni noseći hirurške maske preko lica, kada su ugledali oštećenog na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje i ispalili su više projektila u njega dok je stajao ispred ulaza u kafić.

Radošević je pobegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni S. Z. i ispalio mu nekoliko projektila u leđa, usled čega je on pao na pod.

– S. Z. mu je potom, kako se sumnja, prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu. Takon toga su obojica osumnjičenih pobegli sa lica mesta automobilom marke “Golf 4 karavan“ koje su potom zapalili u naselju “Petlovo brdo” – navodi se u saopštenju tužilaštva.

Sumnja se da su drugo dvoje okrivljenih M. P. i A. Š. sa umišljajem pomogli S. L. i L. V. u izvršenju krivičnog dela, jer su im obezbedili automobil „Golf 4 karavan“ za potrebe ubistva, a M. P. i da je im je stvorio uslove za izvršenje krivičnog dela.

Nakon što su ušli na teritoriju Srbije, M. P. je u jednoj rentakar agenciji u Beogradu iznajmio na svoju ličnu kartu automobil “Fiat tip 500”, da bi potom 27. februara, mobilnim telefonom kontaktirao sada pokojnog R.R. radi kupovine njegovog automobila PMV “Golf 8”.

Sledećeg dana oni su razmenom SMS poruka dogovorili da se nadju na benzinskoj stanici “Knez Petrol” u Rušnju, gde je osumnjičeni M. P. došao iznajmljenim automobilom, a kako bi video vozilo marke “Golf 8” koje je prodavao R.R.

Devet dana kasnije, 9. marta M. P. je kontaktirao R.R, putem aplikacije “Whatts up”, pa su se dogovorili da se oko 11 časova sastanu na benzinskoj stanici “Knez Petrol” u Rušnju radi kupovine njegovog automobila, iako se M. P. nalazio na teritoriji BiH. Na taj način on je stvorio uslove za izvršenje krivičnog dela S. Z. i L. V.

A. Š. je, kako se sumnja, 4. marta zajedno sa M. P. u Kraljevu sa jednog parkinga oduzela vozilo “Golf 4 karavan” i dovezla ga u Beograd, a osumnjičeni M. P. se dovezao iznajmljenim “Fiat tip 500”.

Pomenuti “Golf 4 karavan” su kasnije S. Z. i L. V. koristili za izvršenje krivičnog dela.Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar