Pojavio se sadržaj PISMA PRINCEZE DAJANE: Napisala ga je mesec dana pre razvoda, potpuno je ogolila istinu

Osvetnička haljina koja je prvobitno koštala princezu 900 funti, prodata je na istoj aukciji za neverovatnih 39.098 funti, a što bi danas vredilo i više od 85.000.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay/272447

Kroz nekoliko dana biće obeležena godišnjica smrti princeze Dajane, koja je život izgubila u tragičnoj automobilskoj nesreći 31. avgusta 1997. godine, a o kojoj su sada otkriveni i neki dosad nepoznati detalji.

Jedno od njih je novootkriveno pismo u kojem je Dajana strepila u vezi sa svojim novim samačkim životom pre razvoda od kralja Čarlsa. Dajana je pismo napisala predsedniku Kraljevske novozelandske fondacije za slepe, a ono će sledećeg meseca biti stavljeno na aukciju Julien’s Auctions i Turner Classic Movies na Beverly Hillsu u Kaliforniji.

Dajana je putem pisma dala ostavku na mestu pokroviteljke udruženja, a kao razlog je navela lične okolnosti, posebno njen brak s princem od Velsa, piše The Telegraph. U njemu je objasnila kako ne može da ponudi nivo predanosti koju zahteva njena uloga jer mora da reorganizuje svoj život. Istakla je da s velikom tugom piše ostavku na mesto pokroviteljke dobrotvorne organizacije.

“Kao što znate, moje lične okolnosti, posebno moj brak s princem od Velsa, bile su predmet detaljnih analiza i nagađanja poslednjih meseci, a to će uskoro biti formalizovano na uobičajeni pravni način. Iako s nadom krećem u budućnost, činim to i sa strepnjom jer postoje brojna pitanja koja ću morati da rešim. Dok nastojim da reorganizujem svoj život, neću moći da pružim pravi nivo predanosti i verujem da možda postoji neko drugi prikladniji da te podrži u svemu što radiš”, napisala je Dajana u pismu koje datirano 15. jula 1996, mesec dana pre nego što su se Čarls i Dajana zvanično razveli 28. avgusta 1996.

Aukcijska kuća Julien’s, u kojoj je prethodno neobjavljeno pismo postavljeno na aukciju, fokusirana je na aukcije visokog profila u sferi filma, muzike, umetnosti i sporta. Tokom prethodnih godina, odabrani princezini predmeti već su bili na aukciji, iako su se neki kolekcionari tome protivili.

Jedan od najpoznatijih Dajaninih predmeta koji se našao na aukciji je kultna crna, “osvetnička” haljina koju je nosila nakon što je Čarls na televiziji priznao da ju je varao s Kamilom Parker Bouls.

U leto 1997, nedugo pre svoje smrti, Dajana je stavila čak 79 svojih haljina na aukciju kod Christie’sa u Njujorku. Prihod od njihove prodaje bio je podeljen između više organizacija, uključujući dobrotvorna udruženja povezana koja su se bavila borbom protiv raka i AIDS-a.

Osvetnička haljina koja je prvobitno koštala princezu 900 funti, prodata je na istoj aukciji za neverovatnih 39.098 funti, a što bi danas vredilo i više od 85.000.

Dajaninu haljinu kupili su Grejm i Bridž Makenzi, škotski par koji je tada otkrio da će njome nastaviti da prikuplja novac za dobrotvorne svrhe. Kako bi obeležili 20. godišnjicu Dajanine smrti 2017, haljina iz osvete prikazana je u Muzeju stila u Njubridžu, u Irskoj, na njihovoj izložbi “Dajana: Modno nasleđe”.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar