Tramp se izjasnio o krivici: Optužili ga za nameštanje izbora u važnoj državi

Bivši predsednik SAD je optužen za reketiranje u svojim navodnim naporima da poništi rezultate predsedničkih izbora u Džordžiji 2020.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Twitter

Bivši predsednik SAD Donald Tramp izjasnio se da nije kriv po optužnici koja ga tereti da je pokušao da promeni rezultate predsedničkih izbora u Džordžiji 2020. godine u svoju korist.

Tramp je trebalo da se lično pojavi na sudu u sredu, ali zakon Džordžije dozvoljava optuženima da se odreknu ličnog pojavljivanja i da se formalno izjasne o krivici putem sudskih podnesaka. On je to pravo iskoristio.

Ovo je četvrti put da se Tramp izjasnio da nije kriv po krivičnim optužbama otkako je napustio mesto predsednika. U ovom slučaju, Tramp je optužen za reketiranje u svojim navodnim naporima da poništi rezultate predsedničkih izbora u Džordžiji 2020.

Nekoliko saoptuženih takođe je odustalo od pojavljivanja u sudnici i izjasnilo se da nisu krivi, uključujući Sidnija Pauela i Trevijana Kutija. Okrivljeni koji ne iskoriste ovu mogućnoast pojaviće na sudu po rasporedu 6. septembra.

Iako nije određen zvanični datum za odlazak Trampa na suđenje u Džordžiji, okružni tužilac okruga Fulton Fani Vilis, inače demokrata, zatražila je prošle nedelje od sudije koji je nadgledao slučaj da zakaže suđenje za svih 19 optuženih za 23. oktobar 2023.

Kao odgovor, Trampovi advokati su saopštili da se protive predloženom datumu.Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar