Žuti zabavni pikap koji pamtimo po NEOBIČNOM inženjerskom rešenju (VIDEO)

Škoda Felicia Fun proizvodila se do avgusta 2000. godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Youtube printscreen

Češki proizvođač je model Felicia predstavio 1994. godine kao novi adut u potkompaktnom automobilskom segmentu, nakon prethodnika Favorita.

Automobil je delio mehaničku platformu sa Volkswagenom Caddy, pa je bilo logično ponuditi kupcima i lako komercioalno vozilo na bazi putničkog.

Ubrzo je stigao pikap u verzijama sa otvorenim i zatvorenim (panel van) teretnim prostorom, da bi na Sajmu automobila u Ženevi 1995. debitovala i lajfstajl varijanta u jarko žutoj boji – Škoda Felicia Fun.

Međutim, za razliku od običnog teretnog pikapa, koji je imao samo vozačko i suvozačko sedište, ovaj je imao inteligentno rešenje u vidu sklopive zadnje klupe, pa su u njemu mogle da se voze četiri osobe.

Naime, zadnja sedišta su bila sklopljena u prostoru između prednjih i pregrade koja deli putnički i teretni deo vozila.

Kada bi se zadnja klupa rasklopila, dobijala su se još dva mesta pozadi, a pikap se pretvarao u polukabriolet, s obzirom da su putnici na zadnjim sedištima sedeli na otvorenom, pa bi se ova opcija koristila samo ukoliko ne pada kiša.

Škoda Felicia Fun proizvodila se do avgusta 2000. godine. Za pet godina u fabrici Vrhlabi izrađeno je ukupno 4.016 primeraka ovog modela.

Kupci su mogli da biraju između dva benzinska motora, 1.3 l sa 68 KS i 1.6 l sa 75 KS, kao i 1.9-litarskog dizelaša sa 64 konjske snage.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: B92

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar