Posle gubitka muža, postala je trener za udovice: I sebi je pomogla da pronađe srodnu dušu

Pomažući drugima, uspela je i sebi da pomogne i dozvolila novom partneru da joj ulepša život

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/aliceabc0

Karen Saton (46) izgubila je ljubav svog života Sajmona 2016. godine kad je doživeo srčani zastoj tokom vožnje bicikla.

Ona je morala da smogne snage zbog njihove dve ćerke da nastavi dalje, ali nije uspevala odmah u tome.

U želji da se izvuče iz loših misli unajmila je lajfkouča, “životnog trenera” koji je, kako kaže, pomogao da se oseća bolje i da drži tugu pod kontrolom.

Šest meseci kasnije, odlučila je da se i sama okuša kao lajfkouč. Odabrala je da se specijalizuje za saradnju sa udovicama, jer je i sama prošla kroz težak životni period posle smrti supruga. S obzirom na to da je novi posao odabrala u doba pandemije korona virusa, sa svojim klijentkinjama nije mogla da se viđa. Davala im je podršku preko interneta. U početku, njene klijentkinje bile su samo državljanke Velike Britanije, a kako je imala velikog uspeha već u prvim mesecima rada, ubrzo je počela da “daje časove” širom sveta.

Posle tri godine tugovanja koje joj je uništilo dušu, Karen je upoznala novog partnera.

Naime, na dobrotvornoj aukciji čiji je bila organizator, prijatelj ju je upoznao sa Endijem Holom (56), inženjerom pred penzijom, piše “Mirror”.

Endi, koji se nedavno razveo, na aukciji je ćaskao sa Karen i odmah ju je pitao da izađu sledeće nedelje. Prihvatila je poziv i u vezi su već četiri godine.

Kako je i sama rekla, nije bilo lako, ali je jako važno imati otvoren um i srce kada ulazite u novu vezu.

– Trebalo bi da imate strpljenja sa osobom sa kojom ste počeli da izlazite, jer može postojati osećaj neadekvatnosti – kaže Karen.

– Kad posle gubitka bračnog partnera počnemo da se viđamo sa nekim drugim, trebalo bi da mu damo šansu. Tako učimo više o sebi. Svako se ponovo može osećati posebnim, sigurnim, voljenim i zbrinutim.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar