Jedan od najvećih domaćih hitova napisan je na kafanskoj salveti (VIDEO)

Veoma zanimljiva činjenica

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube

Član čuvenog rok benda “Generacija 5”, Dragoljub Ilić Ilke otkrio je u jednoj emisiji veoma zanimljivu činjenicu o jednoj od najpopularnijih pesama svih vremena “Dolazim za 5 minuta” koju je napisao Bora Đorđević.

– Mi smo otišli u vojsku kod njega, falio nam je tekst za jednu pesmu i on je bukvalno u kafani, gde smo bili kada smo ga izvukli iz kasarne, napisao taj tekst na salveti i tekst je postao hit, kao i sama pesma. Jednostavno, tome su doprinele i okolnosti koje su se dešavale u tom trenutku – tada je bila možda i najjača postava benda, na čelu sa pevačem Goranom Miloševićem, koji je plenio i svojim stasom i glasom. Ipak je to možda bilo neko drugo vreme, ali opet vidite da publika i dalje traži i sluša te pesme, tako da mi opstajemo upravo na tom talasu – podsetio je Ilić.

On kaže da pesma “Dolazim za pet minuta“ kod članova benda budi sećanja na muzičke početke i mladalačke dane. Bend je osnovan 1977. godine, a spot za tu pesmu je snimljen na prelazu iz 1979. u 1980. godinu.

Nije samo ta pesma obeležje Generacije 5, već i hitovi poput “Ti samo budi dovoljno daleko“, sa kojom se poistovećuju i današnje generacije, kao i “Najjači samo ostaju” iz devedesetih godina.

– Ti hit ne možeš da napraviš, on nekako sam nađe svoj put do publike. Kada je nastala pesma “Najjači samo ostaju”, ponela nas je ta neka emocija, želja da opstanemo. Generacija 5 ima svoju priču, mi smo imali jedan prekid u karijeri jer smo se našli u nekom vakuumu da jednostavno nismo znali šta ćemo, kako ćemo i pesma “Najjači ostaju” nas je vratila – prisetio se muzičar.

 Izvor: , K1

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar