Ugostitelji pred Sabor podigli cene: Pet dana u Guči kao 10 na moru

Domaćini su pripremili bogat muzički program sa brojnim zvezdama estrade i čuvenim takmičenjem trubačkih orkestara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: RTS printscreen

Guča festival, najpoznatija trubačka smotra na svetu, ove godine održaće se od 9. do 13. avgusta u kolevci srpske trube – Guči, a posetiocima ove manifestacije domaćini su pripremili bogat muzički program sa brojnim zvezdama estrade i čuvenim takmičenjem trubačkih orkestara. Samo, to će debelo da ih košta.

Vlasnici hotela, apartmana, stanova, vikendica i drugog smeštaja zadovoljno trljaju ruke jer su cene za ovu godinu više i do 20 odsto u odnosu na lane. Tako, posetioci za pet noćenja u Guči treba da izdvoje maltene isto para kao i da idu 7 dana u Španiju ili Maroko, ili desetak u Turskoj ili Grčkoj.

Za pet noćenja u hotelu sa doručkom treba da izdvojite 1.197 evra u trokrevetnoj sobi dok neki hoteli nude dva noćenja sa doručkom u sobama istog kapaciteta za 507 evra, a za tri noćenja 687 evra. Neki od njih uz smeštaj nude i VIP ulaznice za pojedine koncerte od kojih je većina besplatna, piše Blic.

Privatni smeštaj malo povoljniji

Privatan smeštaj u apartmanima, kućama, stanovima i vikendicama u Guči je povoljniji ali i tamo se cene, u zavisnosti od kapaciteta smeštaja, odnosno broja osoba koje mogu da se smeste kreću od 50 pa i do 500 i više evra za noć u luksuznijim vikendicama i apartmanima sa više ležaja.

Poređenja radi, u Grčkoj u Sitoniji za 600 evra možete iznajmiti trokrevetni apartman za 10 noćenja u blizini plaže, dok u Asprovalti možete naći sličan smeštaj za četvoročlanu porodicu u istom vremenskom periodu za 400 evra.

Ovogodišnji Guča festival je podeljen na Predsaborske dane, kada će nastupati Aco Pejović (9. avgust) i Aleksandra Prijović (10. avgust) i 62. Dragačevski sabor trubača, koji će se održati od 11. do 13. avgusta.

Ukupno 17 trubačkih orkestara izaći će na trubački megdan poslednjeg dana Sabora, kada će se takmičiti za titulu najboljeg na najvećoj trubačkoj fešti na svetu. Centralni događaj, finalno takmičenje seniora “Sa Ovčara i Kablara” počeće u nedelju, 13. avgusta u 18 sati na glavnoj pozornici na stadionu u Guči.



Izvor: Objektiv.rs, Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar