NEMA ŠANSE! Vimbldon glatko odbio Novaka: Ni ove, a ni sledeće godine

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković predložio je da mečevi na Centralnom terenu na Vimbldonu startuju sat i po vremena ranije, ali organizatori tvrde da je to nije moguće.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Printscreen Youtube

– Smatram da Vimbldon mora da promeni to pravilo, znam da je policijski čas teško pomeriti (fajront u ponoć prim.out), ali mečevi mogu da počinju bar u 12. Mislio sam da imam bar sat i po vremena pauze, pa su me zvali posle 20 minuta. Jednostavno, morate da budete spremni za svaki scenario, to su stvari koje možet samo da predviđate. Razmatrao sam pre toga da li da odem do smeštaja, do kuće koja je u blizini. U nedelju sam ostao u kompleksu i čekao sam sedam sati da počne, to je previše. Ne može ništa da se predvidi, čim sam video raspored za nedelju znao sam da mogu da budu dugi mečevi pre mog. Imate unutar svega i igrače koji su tu sa timovima, sa opremom, nije lako naći kutak za sebe”, rekao je Novak, koji je imao ove godine dosta problema sa terminima.

Naime, Srbin je izlazio dva puta na teren svestan da će zbog policijskog časa možda morati da nastavi svoj meč narednog dana, što se i dogodilo u osmini finala sa Hurkačem. Tako je u dva dana bio prinuđen da igra izuzetno važne mečeve (osminu finala i četvrtfinale).

Međutim, prema pisanju engleskog “Dejli Mejla”, čelnici Vimbldona su odmah odlučili da to neće biti usvojeno tokom ovogodišnjeg turnira, a vrlo brzo je odlučeno da neće ni tokom idućeg.

Razlog navodno leži u činjenici da o terminima mečeva odlučuje Javni servis Bi-Bi-Si, odnosno Vimbldon bi morao da plati veliku kompenzaciju ako bi mečevi počinjali sat i po vremena ranije. Naravno, zbog toga i ne pomišljaju da udovolje teniserima.

Inače, Vimbldon je start mečeva u 14.30 (po lokalnom vremenu u 13.30) uveo pre dve godine tokom pandemije korona virusa i brodkasterima se to dopalo, pošto su tako dobili najbolje mečeve u “prajmtajmu”.Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar