Medved došao do kuća i malinjaka kod Arilja, meštani u panici

Ovo nije ni prvi ni jedini put da medevedi prave problem meštanima sela u Zapadnoj Srbiji , među ugroženim su i planinska sela u susednoj Ivanjici.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Nakon što su primetili da se krupan medved kreće u njihovoj neposrednoj blizini, među meštanima sela Trešnjevica kod Arilja zavladali su strah i panika. Kako kažu, nikad ranije se nije dešavalo da ove krupne zveri priđu tako blizu njihovim kućama, prenosi Telegraf pisanje Rine.

– Ogromne stope su uslikane u bazenu za navodnjavanje koji je sada skoro prazan i u njemu je mala količina vode. Odmah pored se nalaze porodične kuće i od kako su to videli, evo već tri dana meštani sa strahom izlaze napolje, kaže Živorad Novitović.
On dodaje da se u blizini nalaze mnogi malinjaci, a berba malina samo što nije počela stoga je pitanje kako će meštani i ući u svoje zasade, jer se plaše da ih ne iznenadi šumska životinja.

– Meštanin Mladen Pantović iz Trešnjevice je upravo tokom rada u malinjaku i čišćenjem bazena otkrio tragove i slikao ih. Nadamo se da će nam neko izaći u susret, jer se ljudi zaista plaše da uđu u svoje voćnjake i na imanja. Medvedi kad su gladni ne prezaju ni od čega, kaže Živorad koji je ujedno i predsednik Udruženja malinara Vilamet.

Ovo nije ni prvi ni jedini put da medevedi prave problem meštanima sela u Zapadnoj Srbiji , među ugroženim su i planinska sela u susednoj Ivanjici.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar