Tužna sudbina devojčice (3) iz Srbije: Majka je nije želela, trpela nasilje, pa preminula u očevom stanu

Komšije ovog para prepričale su kasnije kako je izgledao dolazak Hitne pomoći, ali i ono važnije, kakva je bila reakcija roditelja na sve što se dogodilo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay/Andrzej Rembowski

Stravično ubistvo trogodišnje devojčice srpskog porekla, zbog kog su uhapšeni njen otac i maćeha, potresao je javnost u Švajcarskoj. Nakon saznanja da je dece izdahnulo usled brutalnih udaraca koje su joj, kako se sumnja, naneli otac (24) i maćeha (24), isplivale su informacije o životu koji je imala pre nego što je došla u ovu porodicu. Biološka majka je nije želala, u hraniteljskoj porodici je trpela maltretiranje, a onda je usvojio biološki otac u čijem stanu je ubijena.

Zločin koji će Švajcarska dugo pamtiti odigrao se prošle nedelje, u kantonu Glarus, u stambenoj zgradi u kojoj je porodica živela oko godinu dana. Da se nešto stravično dogodilo iza zatvorenih vrata saznalo se nakon što su roditelji pozvali službu Hitne pomoći i kazali da misle da dete ne diše, ne navodeći šta se prethodno dogodilo. Ubrzo su lekari bili na njihovoj adresi ali su nažalost mogli samo da konstatuju smrt devojčice.

Komšije ovog para prepričale su kasnije kako je izgledao dolazak Hitne pomoći, ali i ono važnije, kakva je bila reakcija roditelja na sve što se dogodilo.

„Stajali su ispred ulaznih vrata. Ni jedno ni drugo nisu plakali, ali su delovali šokirano“, ispričala je jedna komšinica u razgovoru sa švajcarskim novinarima.

Devojčica je prevezena u bolnicu i u tom trenutku još nije bilo pozanto da je nesrećno dete ubijeno. Tek sutradan, kada su lekari videli da je devojčica imala stravične fizičke povrede nanete prebijanjem, te da prestanak disanja nije usledio zbog gušenja hranom ili nekim predmetom, policija je ponovo došla na adresu u Glarusu i privela oca i maćehu.

Švajcarski mediji su objavili da su zajedno sa nasilnim roditeljima i ubijenom devojčicom, u trenutku zločina, bila i njihova polubraća koja su svedočila ubistvu. Kako je ispričao glavni tužilac Partrik Fluri, ovaj par do sada nije imao problema sa zakonom niti su policiji prijavljivani zbog krivičnih dela koja se tiču zlostavljanja dece.

„Druga deca su izmeštena iz ove porodice i oni se nalaze na sigurnom. Bili su u trenutku izvršenja ovog zločina na licu mesta, ali su oboje nepovređeni“, rekao je Fluri.

Devojčica i ranije trpela nasilje

Komšije ovog para duboko su potreseni i šokirani svime što se dogodilo u njihovom komšiluku. Dok jedni tvrde da su često majku viđali kako se ispred zgrade igra sa decom, drugi kažu da se iz njihovog stana često mogla čuti buka. Ipak, složni su u tome da je devojčica u njihovu porodicu došla pre oko godinu dana.

„Viđala sam je sa dvoje dece kako se lepo igraju ispred zgrade. Sve je delovalo normalno, a oni su izgledali srećno. A onda je, pre oko godinu dana, u njihovu porodicu došla još jedna devojčica. Tek kasnije smo saznali da je reč o detetu koje je otac imao iz veze sa prethodnom partnerkom“, kažu za švajcarske medije susedi. Identično je bilo i sa devojčicinim bakom i dekom, koji su tada saznali da dete uopšte postoji.

„Duboko smo pogođeni svime što se dogodilo. Dete je bilo sa nama prošle srede, bili smo na fudbalskom igralištu, a ona se bezbrižno igrala“, ispričao je deka čiji identitet mediji u Švajcarskoj nisu otkrili. Kako su ispričali, devojčica je odnedavno sa ocem zato što je njena biološka majka nije želela.

Za zločin saznali iz novina

„Detetova majka nije želela da prihvati svoju ćerku, zbog čega je bila u hraniteljskoj porodici. Prošle jeseni je došla u porodicu mog sina, njegove supruge i njihovo dvoje dece“, ispričala je baka. Navodno, devojčica je i u hraniteljskoj porodici trpela zlostavljanje, a dogodio se incident nakon kog je morala da bude zbrinuta u bolnici.

„Tada je sin rekao svojoj supruzi da bi bilo najbolje da on uzme ćerku kod sebe, a ona je devojčicu prihvatila kao svoje dete“, kaže baka.

Devojčicini baka i deka su za smrt svoje unuke saznali u medijima.

„Niko nam se zvanično nije obratio, a saznali smo tek u ponedeljak da je devojčica mrtva. Takođe ne znamo ni šta se dogodilo sa dvojicom njihovih unuka, a nadležni su nam rekli da su smešteni u neutralnu sredinu“, kazali su.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar