“Tata, spasi me!” Stravični detalji tragedije: Rus gledao kako mu ajkula PROŽDIRE SINA u Hurgadi (VIDEO)

Otac Rusa koga je ajkula pojela u Hurgadi jedva je smogao snage da ispriča šta se u tom trenutku dešavalo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/twitter

Rus, otac mladića koga je pojela tigrasta ajkula, izbezumljeno je pričao o užasu koji je gledao.

Kako kaže Jurij Popov, njegov sin Vladimir je vikao: “Tata, spasi me!”

Jurij je bio primoran da bespomoćno posmatra sa obale kako predator kruži oko njegovog sina Vladimira (23), pre nego što ga je odvukao pod vodu u letovalištu Hurgada.

Turisti su iskočili iz vode dok su užasnuti posmatrači dozivali Vladimira da otpliva od ajkule pre nego što je ubijen.

Tigrasta ajkula je tada uhvaćena i čamcem odvučena na kopno, a potom ubijena.

– Otišli ​​smo na plažu da se opustimo. Mog sina je napala ajkula, sve se dogodilo za nekoliko sekundi – rekao je neutešni otac.

Popov je slomljenog srca rekao da u blizini njegovog sina nije bilo članova porodice koji bi pomogli u vodi, iako su prvi izveštaji rekli da je devojka 23-godišnjaka uspela da pobegne od napada.

– Kakvu vrstu pomoći možete pružiti? Ova mašina za mlevenje mesa se desila za 20 sekundi, samo je odvučen pod vodu – rekao je Popov.

– Ovo je apsolutno smešna koincidencija, jer je to sigurna plaža. Okolo su brodovi i jahte. To se tamo nikada nije desilo. Obično napadaju divlje plaže. To je samo neka zla sudbina – dodao je.

Vladimir je nekoliko meseci pre stravičnog napada živeo sa ocem u Egiptu. Popov je rekao da će kremirati svog sina i vratiti njegov pepeo u njihovu rodnu Rusiju.

Na snimku se vidi kako je tigrasta ajkula uhvaćena i izvučena na obalu čamcem nakon napada, a činilo se da je živa pre nego što je ubijena.

Egipatske vlasti potvrdile su da je ajkula predata na istraživanje kako bi se otkrili uzroci njenog ponašanja i utvrdilo da li je životinja u srodstvu sa životinjom koja je „izazvala nekoliko prethodnih nesreća“.

Video koji su snimili užasnuti posmatrači prikazuje Vladimira kako očajnički viče „Tata, tata“ dok je predator kružio oko njega u vodi pre nego što je krenuo u napad.

Može se videti kako 23-godišnjak očajnički pokušava da pliva ka obali bezuspešno. Njegovo telo se vidi kako se vrti u vodi, a noge su mu podignute iznad površine.

– Plivaj, plivaj! Brzo! Ajkula – na snimku se čuje kako ljudi viču.

Ubrzo prestaje prskanje u vodi, a čovekova glava se vraća na površinu. Čini se da se ponovo kreće u vodi, ali polako.

Čuje se kako vrišti ‘Tata’, moleći za pomoć, dok voda postaje crvena.

Telo ajkule se potom jasno vidi na površini, a peraje i rep su vidljivi dok kruži oko žrtve.

Ajkula se ponovo okreće da napadne i juriša na žrtvu pre nego što je stegne čeljustima i povuče je pod vodu.

Njegova glava se poslednji put pojavljuje iznad vode, a telo ajkule se vidi kako se grči u okeanu dok se čini da muči telo i vuče ga dalje u dubine vode.

– Ajkula sada jede njegove ostatke. Eno je, jede njegove ostatke – rekao je jedan od očevidaca.

– Pravo pred mojim očima, ajkula je pojela momka, devojka [devojka] je uspela da pobegne. Primio je udarac od ajkule. To je strašna stvar, posmrtni ostaci ovog čoveka leže tamo. – rekao je drugi.

– Deca su plivala u oblasti gde je ajkula napala veoma često – bilo je dečijih tobogana. Sve se to dogodilo nedaleko od spuštanja u more, pored merdevina, koje koriste svi koji su ušli u vodu. U jednom trenutku se pojavila ajkula i odmah ujela ovog čoveka. Spasioci su to videli i počeli da pokreću čamac. Pokušao je da otpliva od ajkule, ali nije mogao. A ajkula je vukla telo dva sata. Stalno ga je vuklo pod vodu – istakao je još jedan čovek koji je svedočio tragediji.

Svedoci kažu da je devojka žrtve bila u vodi u vreme napada. Ruski izveštaji kažu da je ona bezbedna i da se vratila u Rusiju.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije potvrdilo je smrt jednog građanina od napada ajkule.

Ovaj 23-godišnjak nije prva žrtva koju je ubila ajkula u odmaralištu.

U julu prošle godine, 68-godišnja Austrijanka Elizabet Zauer napadnuta je pred užasnutim posmatračima u odmaralištu u Sahl Hašišu – 15 minuta nakon što su gosti koji govore engleski upozorili egipatske spasioce na ajkule i njihova upozorenja su ismejana.

Odmaralište je udaljeno 30 minuta vožnje od Hurgade, gde je Vladimir ubijen.

Smatra se da je druga žena, identifikovana samo kao državljanka Rumunije u 40-im godinama, ubijena u sličnom napadu samo 650 stopa od mesta gde je umrla Sauer, a njeni teško unakaženi ostaci pronađeni su istog dana na obližnjem grebenu.

Gospođa Sauer je izgubila ruku i nogu u napadu koji je snimljen na filmu, dok su posmatrači pokušavali da odvuku pažnju ajkule i odvedu je na sigurno.

Ona je uz pomoć peraja stigla do obale, ali je ubrzo umrla.

Tadašnji izveštaji novinske agencije AFP i austrijskih novinskih kuća ukazivali su na napad koji je počinila ajkula Mako, dok su lokalni egipatski listovi tu životinju nazvali kao okeanska beloperka ajkula.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar