Brnabić: “Kragujevac postaje ponovo, posle dugo vremena motor tehnološkog razvoja naše zemlje” (VIDEO)

Premijerka je naglasila da je Nemačka najvažniji ekonomski i trgovinski partner Srbije, kao i najveći bilateralni donato

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Instagram

Kompanija Vaker Najson (Wacker Neuson) otvorila je fabriku u Kragujevcu u prisustvu premijerke Ane Brnabić, koja je istakla da je u prvom kvartalu ove godine nivo stranih direktnih investicija u Srbiji iznosio 783,9 miliona evra, što je za 39,6 odsto više nego u istom periodu prethodne godine koja je bila rekordna.

Premijerka je podsetila da je Srbija u 2022. privukla ukupno 4,4 milijarde evra stranih direktnih investicija. Nemačka kompanija je u Kragujevcu otvorila fabriku za proizvodnju čeličnih delova i opreme za mašine koje se koriste u građevinarstvu.

– O tome kako se Kragujevac razvija dovoljno govori činjenica da sam sve češće u Kragujevcu kako bismo obeležili naš zajednički uspeh i rezultat. Velika mi je čast što imam priliku da danas budem ovde sa vama da obeležimo otvaranje još jednog proizvodnog programa u Srbiji – navela je Brnabićeva.

Brnabićeva je naglasila da je Nemačka najvažniji ekonomski i trgovinski partner Srbije, kao i najveći bilateralni donator.

-Kragujevac postaje ponovo, posle dugo vremena, ne samo motor razvoja Republike Srbije već i motor tehnološkog, naprednog razvoja naše zemlje, napisala je premijerka na Instagramu.

 



Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar