“SELJOBER BALKANSKI”! JADNO, BEDNO I SRAMNO! Hrvati krenuli u pljuvačinu po Novaku (FOTO)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je posle pobede nad Aleksandrom Kovačevićem (3:0) u prvom kolu Rolan Garosa napisao poruku podrške srpskom narodu sa Kosova i Metohije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/ Twitter

Đoković je posle meča na kameri napisao: “Kosovo je srce Srbije. Stop nasilju!” i navukao gnev neistomišljenjika.

Komšije iz Hrvatske su pokazale koliko jadni i bedni mogu da budu, komentarišući gest koji je jedan od najboljih sportista svih vremena učinio, želeći da pošalje podršku svom narodu!

Hrvatski portali su odmah preneli šta se izdešavalo u Parizu, a komentari ispod vesti vezanih za Novaka su jezivi:

– Antivakser nikako da shvati da treba da se drži tenisa!

– Seljober balkanski. Ne znam kad je neki teniser slao takve političke poruke, to se nije videlo, čak ni Goran Ivanišević nije pisao Knin je Hrvatska i sl”.

– Zbog toga ga 90% navijača tenisa ne voli. Koga boli k*ta za tvoja mišljenja o politici, zdravstvu, školstvu, NASA …igraj tamo i kućo, ugledaj se u gospodina Federera.

– Treba ga izbaciti sa turnira!

– Trebaju mu dati traktor i proterati ga…to im je u krvi… ŠĆ – samo su neki od srmanih komentara pojedinaca iz Hrvatske.

Novakova poruka je bila i glavna tema na konferenciji za medije, pa su novinari pitali Srbina da li ima nešto da doda.

– Mislim da sam sve rekao natpisom. Nisam političar, niti imam nameru da ulazim u debate. Boli me kao Srbina šta se događa na Kosovu, naši ljudi su proterani iz opština. Ovo je najmanje što sam mogao da uradim. Kao javna ličnost, nezavisno od oblasti, osećam obavezu da iskažem podršku našem narodu i celoj Srbiji. Mislim da mnogi ne znaju šta budućnost donosi za Kosovo, ali bitno je pokazati slogu u ovakvim situacijma – rekao je Novak Đoković, a potom nastavio:

– Čujem da je bilo dosta primedbi na društvenim mrežama. Ne znam da li će me neko kazniti ili nešto slično, Ali opet bih to ponovio. Protiv ratova sam i konflikta bilo koje vrste. Naravno da imam saosećanja za sve ljude, ali situacija sa Kosovom je presedan u internacionalnom pravu i po povelji UN, znamo svi za rezoluciju 12/44. Žao mi je što smo u situaciji koja se događa. Osećam odgovornost kao javna ličnost da pružim podršku, a posebno je osećam kao sin čoveka koji je rođen na Kosovu, Kosovo je naše ognjište, uporište, središte najvažnijih događaja, najveća bitka se tamo desila, najviše manastira. Mnogo je razloga što sam ovo napisao- zaključio je Novak.

 Izvor: Informer

Komentari (2)

  1. A kad je Goran ivanišević govorio da bi reset zamenio sa puškom I ubijao srbe to je bilo u redu I ponovo ga Novak vicarage sa sobom Ti hrvatići brzo zaboravljaju njeve genocide I šovinističke izjave I prebijanje I bacanje u more sportista samo što su srbi a ni dan danas nesmije nogde da prenoći auto BG registracije

    Odgovori

Ostavite komentar