Argentinski mađioničar ispisuje istoriju: Mesi najbolji strelac u istoriji “liga petice”, PSŽ šampion

Argentinski mađioničar na gostovanju Strazburu postigao 496. gol u La Ligi i Ligi 1 ukupno, čime je nadmašio učinak Kristijana Ronalda

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Kolo pre kraja, dilema je rešena, mada je praktično nije ni bilo – Pari Sen Žermen je odigrao 1:1 u Strazburu i osvojio rekordnu, 11. titulu prvaka Francuske.

„Sveci” više nisu na vrhu najuspešnijih klubova Lige 1 izjednačeni sa Sent Etjenom, ali će se meč pamtiti po još jednom rekordu – Lionel Mesi je dao jedini gol za „svece”, u 59. minutu, i postao najbolji strelac ikada u „ligama petice”.

To je bio 496. pogodak argentinskog mađioničara u La Ligi i Ligi 1 ukupno, čime je nadmašio učinak Kristijana Ronalda, koji je 495 puta tresao mreže u šampionatima u dresovima Mančester junajteda, Real Madrida i Juventusa.

Mesi je, uzgred, sa 43. peharom izjednačio rekord najtrofejnijeg fudbalera svih vremena, zbog bivšeg saigrača iz Barselone, Danija Alveša.

Strazbur je do boda došao golom veterana Kevina Gameira u 79. minutu.

U direktnom obračunu za 5. mesto, koje vodi u Ligu konferencija, Ren je savladao Monako 2:0 i pretekao ga zahvaljujući boljoj gol-razlici.

Četvrti je sa bodom više Lil, ali će odluka o putnicima u Ligu Evrope i Ligu konferencija pasti u poslednjem kolu.

U Ligi šampiona, uz PSŽ, igraće Lans i Olimpik Marsej.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar