Padavine u Srbiji ne prestaju: Evakuisano sedam osoba u Čačku i okolini

Zbog obilnih padavina, koje su danas posle 12 časova pogodile zapadnu Srbiju, proglašena je vanredna situacija na delu teritorije grada Užica, u mestima Karan, Ribaševina, Lunovo Selo, Trnava i Gostinica

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: RTS printscreen

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova saopštilo je danas da su, posle obilnih padavina, evakuisali sedam osoba u Čačku i u mestu Karan.

Zbog obilnih padavina, koje su danas posle 12 časova pogodile zapadnu Srbiju, proglašena je vanredna situacija na delu teritorije grada Užica, u mestima Karan, Ribaševina, Lunovo Selo, Trnava i Gostinica.

Evakuisano je sedam osoba, od kojih u mestu Karan tri odrasle osobe i dvoje dece, jer su usled izlivanja potoka posle jake kiše ostali zarobljeni u kući, a dva osobe iz zaglavljenog vozila u Čačku.

Nevreme koje je zahvatilo Zlatiborski, Moravički, Toplički i Raški upravni okrug izazvalo je izlivanje bujičnih potoka. Vatrogasci-spasioci su na terenu i nastavljaju da pomažu lokalnom stanovništvu u mestima Karan, Ribaševina, Trnava, Lunovo Selo i Gubin Do u saniranju posledica, kao i na crpljenju vode u mestu Vraneši u opštini Vrnjačka Banja, navodi se u saopštenju.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar