“UBIĆU VAS, PA SEBE”: Smederevac pretio smrću ženi i sinu zbog imovine, pa ih prijavio policiji

Za osnovni oblik navedenog krivičnog dela zaprećena je kazna zatvora od 3 meseca do tri godine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Muškarac (67) iz Smedereva uhapšen je zbog sumnje da je izvršio nasilje u porodici i određen mu je pritvor od 30 dana na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu zbog postojanja sumnje da bi mogao da počini isto delo.

Osumnjičeni se tereti da je u dva navrata svojoj supruzi i sinu uputio ozbiljne pretnje po život, na taj način što im je najpre u porodičnoj kući, prilikom verbalne rasprave zbog neraščišćenih imovinskih odnosa, rekao da će ubiti i njih i sebe, koje pretnje je zatim ponovio i u telefonskom razgovoru sa dežurnom službom nakon što je sam pozvao službeni broj PU Smederevo 192, prijavljujući oštećene da ga verbalno maltretiraju.

Od strane tužilaštva je prema osumnjičenom najpre određeno zadržavanje a potom je, s obzirom da je utvrđeno da su porodični odnosi očigledno ozbiljno poremećeni, kao i s obzirom na više puta upućene pretnje oštećenima, što sve predstavlja osobite okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu učinio krivično delo kojim preti, predloženo i određivanje pritvora.

Krivično delo nasilje u porodici čini svako ko primenom nasilja, pretnjom da će napasti na život ili telo, drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrožava spokojstvo, telesni integritet ili duševno stanje člana svoje porodice. Za osnovni oblik navedenog krivičnog dela zaprećena je kazna zatvora od 3 meseca do tri godine.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar