JASNA PORUKA SA MALOG KALIŠA: Spremamo se za Evroligu i sve ćemo učiniti da dobijemo A licencu

Košarkaši Crvene zvezde mogu reći da učestvuju u jednoj uspešnoj sezoni, bar prema svemu viđenom do sada.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
ABA liga, KK Crvena zvezda

Zamalo im je izmakao TOP 8 Evrolige, u Kupu Radivoja Koraća su podigli trofej, dok su ušli u finale ABA lige gde čekaju protivnika. Sve ide po planu, bar za sada.

Takođe, mogu se pohvaliti i juniori Crvene zvezde da su učestvovali na završnom turniru Evrolige, gde su zabeležili jednu pobedu vođeni Nikolom Topićem, dok su učestvovali i na završnom turniru ABA lige u svom uzrastu, gde su poraženi u finalu od Mege.

Turnir u Kaunasu je bio lepa prilika da se klinci pokažu u najboljem svetlu, dok se stvorila prilika i da “Jurohups” napravi intervju sa sportskim direktorom Crvene zvezde, Nemanjom Vasiljevićem. Na početku razgovora, Vasiljević je odmah rekao da za sada nema informacije o igranju u Evroligi iduće sezone.

– Još ne znamo. Nezvanično, čuli smo da će ostati sve isto od ove sezone, ali, dok odluka ne bude zvanična jedini put ka Evroligi vodi iz ABA lige, koju moramo osvojiti ako želimo da se nađemo ponovo na ovom mestu – rekao je Vasiljević.

Foto: Twitter/@kkcrvenazvezda

Crvena zvezda je ove sezone u Evroligi bila nadomak plasmana u TOP 8, ali, nedostajale su joj dve pobede, za to se može kriviti i samo takmičenje koje je Fakunda Kampaca odvojilo van parketa na popriličan period.

– Situacija je mogla biti drugačija, pogotovo što se tiče te kazne. Uradili smo šta su hteli od nas, ali kazna je ostala. Platili smo, postigli dogovore, sve smo sredili, tako da mislim da su mogli da mu dopuste i ranije da igra. Mnogo nas je to “povredilo”, ali je povredilo i takmičenje jer su izgubili igrača kakav je Faku. On je kažnjen. Klub je sankcionisan, platili smo kaznu, ali da, mislim da je sve moglo da bude drugačije, iskreno se nadam da se u budućnosti neće desiti iste stvari.

Prokomentarisao je Vasiljević i činjenicu koliko je teško da igraju Evorligu bez A licence, odnosno, dok zavise od ABA lige.

– To nas je mnogo mučilo, to je neki začarani krug. Moramo da osvojimo ABA ligu da bi igrali u Evroligi, igramo protiv Reala u četvrtak, a onda u nedelju protiv Borca iz Čačka. Ta utakmica protiv Borca je mnogo važnija, a to nema smisla. Mi smo uz Evroligu 10 godina, porasli smmo kao klub i mislim da zaslužujemo to da znamo da ćemo učestvovati i u godinama koje dolaze. Trebalo bi da imamo garantovano mesto.

Objasnio je i iz ugla pojačanja koliko je teško biti neizvestan za Evroligu.

– Ako želite da dovedete nekog, oni prvo pitaju “Gde ćete igrati sledeće godine”. Kada dođemo do te Evrolige, to je jul, dosta smo zakasnili i onda moramo da preplatimo neke igrače kako bi došli, a mi nemamo budžet za to. Mnogo stvari je nepoznato, ne stavlja nas u dobru poziciju, a na kraju moramo biti kompetitivni.



Izvor: Alo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar