ČUDNO I NEJASNO! Duško Ivanović o kalendaru ABA lige: OZBILJNA LIGA MORA DA…

Trener košarkaša Crvene zveze Duško Ivanović objasnio je i zbog čega njegov tim nijednog trenutka nije posustajao uprkos ubedljivom vođstvu u Morači

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: ABA liga

Ivanoviću je ostalo samo da konstatuje da je njegov tim apsolutno dominirao u drugom meču serije polufinala ABA lige.

Igrali smo dobro, kad smo igrali brže, kad smo imali pritisak na loptu napravili smo razliku, i mislim da je i Budućnost u jednom momentu predala“.

Da li vam je bilo malo teško da gledate ovakvu Budućnost, bilo je pitanje novinara.

Sad ću vam reći jednu stvar. Sa tačke gledišta moje ekipe, ne Budućnosti, to trener Buudućnosti mora da kaže. Mi smo bez obzira na razliku igrali sve vreme maksimalno koncentrisano i mislim da smo time pokazali respekt prema Budućnosti. Reći ću vam zašto. Ja sam kao igrač igrao najnižu ligu pa sam došao do Evrolige. Imao sam prilike, kad sam igrao te male lige, da igram protiv velikih igrača i onda ti veliki igrači dođu i igraju 30-50 posto. I dobiju nas 40 razlike. Ali ja posle svake takve utakmice nisam mogao da imam poštovanje prema tim igračima. A onda sam igrao protiv pravih igrača, protiv velikih timova, dođe, dobije te 40 razlike – ja zadovoljan. Vidim, poštuje me, bori se, svaka čast. To je naš pristup bio večeras, da pokažemo respekt prema Budućnosti i zato su moji momci igrali sto posto“.

Sledi pauza za Zvezdu, naredni meč igraće tek nakon što svoje polufinale završe Partizan i Cedevita Olimpija, a nisu ga ni počeli.

Čudno i nejasno, stvarno… Jer liga koja hoće da bude ozbiljna mora da ima kalendar na početku sezone da se tačno zna kad se, šta igra. Ovde se sve pomera, stvar dogovora očito, valjda tako funkcioniše. Meni je to malo čudo al ajde“, nezadovoljno će Ivanović.

Čini se da pauza za crveno-bele dolazi u lošem trenutku jer je ekipa u velikom naletu.

Pa ja sam rekao kada imate jednu pauzu, kad nema utakmica kao što smo imali kad smo igrali Evroligu, onda to može da bude pozitivno i negativno. Da se oporave igrači – to je pozitivno, a negativno to je da se izgubi ritam. Mislim da je sad više negativno nego pozitivno. Pokušaćemo ipak da gledamo sa pozitivne strane” – poručio je trener Zvezde.



Izvor: B92

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar