Od sutra u prodaji informator za upis u srednje škole: Sve informacije na jednom mestu

U njemu se mogu naći korisne informacije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Konkurs Ministarstva prosvete za upis učenika u prvi razred srednje škole za narednu, 2023/24. školsku godinu, od sutra je u prodaji.

“Osim opštih i posebnih uslova upisa i kalendara upisnih aktivnosti, u Konkursu su navedeni svi važni podaci o školama čiji je osnivač Srbija, područjima rada, broju učenika, obrazovnim profilima i trajanju obrazovanja, kao i o merilima i načinu izbora kandidata”, saopštio je “Prosvetni pregled”.

Sastavni deo Konkursa su obrasci prijava za upis u srednju školu i obrazac za unos želja ućenika za upis u srednju školu, na čijem spisku može da bude navedeno najviše 20 obrazovnih profila, potencijalnih budućih zanimanja.

Istovremeno s Konkursom, “Prosvetni pregled” je objavio i Informator, koji može da pomogne budućim srednjoškolcima pri izboru zanimanja.

U njemu se mogu naći korisne informacije o orijentacionom broju bodova neophodnih za upis u određenu obrazovno-vaspitnu ustanovu u poslednje tri godine.

“Konkurs i Informator mogu se nabaviti u knjižari “Prosvetnog pregleda”, pouzećem ili u knjižarama širom Srbije po prošlogodišnjoj ceni od 350 dinara za Konkurs i 300 dinara za Informator”, dodaje se u saopštenju.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar