NOVI UŽAS u beogradskim školama: Snimali kako učenica udara vršnjakinju i gura je niz stepenice (VIDEO)

Pozvani su roditelji devojčice koja je izvršila nasilje kao i devojčice koja je snimala sve vreme bez želje da sukob spreči - rekao je direktor škole, Milan Krstić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,Foto: Pixabay/rubberduck1951

Na društvenim mrežama pojavio se snimak nasilja nad devojčicom u Osnovnoj školi “Pavle Savić” u Mirijevu, na kojem jedna učenica ponižava i udara drugu i naočigled svih gura niz stepenice, dok treća sve to snima. Direktor ove ustanove Milan Krstić rekao je za Telegraf.rs da je preduzeo sve mere nakon što se pojavio ovaj snimak.

Devojčica koja je izvršila nasilje nad učenicom, ide hodnikom škole za njom, govori joj:”Ti stvarno misliš da ja to ne mogu da uradim”, prati je do stepenica, usput jednom udara, a zatim je gura niz stepenice.

– Pozvani su roditelji devojčice koja je izvršila nasilje, kao i devojčice koja je snimala sve vreme bez želje da sukob spreči – rekao je direktor škole, Milan Krstić.

Kako je istakao, odmah su reagovali i sutra će se sazvati sastanak kojem će prisustvovati i on.

– Sutra će biti ponovo pozvani roditelji devojčice koja je pretrpela nasilje, i devojčice koja je nasilje izvrršila – dodao je.

Devojčici koja je snimala nemili događaj, prema njegovim rečma, biće oduzet telefon, a svi koji su ovo podstrekivali su za njega, kako kaže, gori od onoga ko je nasilje izvršio.

– Po mom mišljenju, oni koji podstrekuju nasilje i ne reaguju da ga spreče, su gori od onoga koji ga vrši, jer nasilnik to možda radi i u afektu – dodao je.

Kako kaže, roditelji deojčice koja je bila nasilna su ostali zatečeni njenim postupkom.

– Kada smo im ispričali šta se dogodilo ljudi su ostali zatečeni. Obe devojčice imaju primerno vladanje i nasilja ovog tipa nikada nije bilo – istakao je.

Direktor ove škole ističe da ova devojčica jeste prijavljivana i ranije za sitne ispade kojima je želela da se predstavi superiornijom u društvu, ali ne ovakve.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar