Hakeri ukrali kriptovalute u vrednosti od PREKO 2 MILIJARDE DOLARA: Pažljivo birali od koga kradu

Koliko je to novca govori podatak da je 721 miliona dolara ukradenih iz Japana 8,8 puta više od vrednosti severnokorejskog izvoza 2021. godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Severnokorejski hakeri ukrali su 2,3 milijarde dolara vredne kriptovalute od kompanija uglavnom u Aziji, uključujući Japan, Vijetnam i Hong Kong. Sjedinjene Države su takođe među zemljama pogođenim napadima severnokorejskih hakera.

Severna Koreja je odgovorna za mnoge krađe kriptovaluta i druge vrste napada u svetu. Bande poput poznate hakerske grupe Lazarus već godinama deluju iz Severne Koreje.

Prema izveštaju koji je sastavio Elliptic, hakerske grupe iz Severne Koreje, ili barem povezane sa njom, od 2017. godine ukrale su 721 miliona dolara u kriptovalutama iz Japana, što je otprilike 30% svih ukradenih sredstava koja su završila u rukama severnokorejskih hakera.

Hakeri iz Severne Koreje su od 2017. godine ukrali 2,3 milijarde dolara u kriptovalutama od kompanija širom sveta, ali najviše iz Japana, zatim Vijetnama (540 miliona dolara), SAD (497 miliona dolara) i Hong Konga (281 miliona dolara), navodi se u izveštaju.

Koliko je to novca govori podatak da je 721 miliona dolara ukradenih iz Japana 8,8 puta više od vrednosti severnokorejskog izvoza 2021. godine.

Elliptic je takođe otkrio da su hakeri ciljali zemlje u kojima su tržišta i usluge kriptovaluta, kao što su kripto berze, poslednjih godina rasle brže od jačanja bezbednosnih mera potrebnih za njihovu zaštitu, što ih je činilo idealnim metama.



Izvor: Informacija.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar