Čak DEVET MINUTA OVACIJA za Skorsezea: Novi film sa De Nirom i Leonardom pokorio Kan (VIDEO)

Novi film istražuje niz ubistava bogatih Indijanaca

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/youtube

Novi film američkog reditelja Martina Skorsezea o ubistvima u rezervatu Indijanaca u američkoj saveznoj državi Oklahomi ’20-ih godina prošlog veka dobio je velike ovacije na Filmskom festivalu u Kanu, što je dosad najveći aplauz na festivalu.

Gromoglasni pljesak publike trajao je devet minuta, a nastavio se i nakon što su se upalila svetla, objavio je američki časopis Variety.

Film “Killers of the Flower Moon” traje tri sata i 26 minuta, a glavne uloge igraju Leonardo Dikaprio i Lili Gledstoun.

“Ovo je bilo toliko dirljivo iskustvo, mislim da sam nikada nisam doživeo išta poput ovog”, rekao je Skorseze na ivici suza nakon prikazivanja.

Novi film istražuje niz ubistava bogatih Indijanaca iz plemena Osejdž (Osage), koja su se zbila u istoimenom okrugu. Takođe se bavi i počecima Saveznog istražnog ureda (FBI) u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ovakve reakcije na festivalu dobar su znak za streaming platformu Apple TV+, koja je Skorsezeu navodno dala budžet od 200 miliona dolara kako bi ekranizovao popularnu knjigu istog naziva iz 2017.

Gledstoun, koja igra bogatu ženu iz plemena Osejdž, već je počela da dobija odlične kritike, a na festivalu je morala da suzdržava suze dok je publika pljeskala.

Neki korisnici društvenih mreža već predviđaju da će biti nagrađena za svoju ulogu.

Aplauz bi možda trajao i duže da Skorsezeu u ruke nije dat mikrofon kako bi održao govor, u kom se reditelj filma “Dobri momci” zahvalio plemenu Osejdž i kompaniji Epl.

“Epl nam je bio sjajan”, rekao je dok se prisećao snimanja u Oklahomi. “Ovo je bilo fenomenalno iskustvo”, dodao je.

Dikaprio, Robert De Niro, Gledstoun i Džesi Plemons, koji glume u filmu, prošetali su crvenim tepihom u Kanu pre prikazivanja i izazvali veliko oduševljenje okupljenih.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar