Petković: Kosovska policija na Jarinju uhapsila penzionera iz Beograda kojem su OTELI IMOVINU

Maltretiranje se nastavlja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/PINK TV

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da su pripadnici Kosovske policije uhapsili danas na Jarinju penzionera Branka Banjca (72) iz Beograda koji se sa suprugom uputio u Peć na ročište povodom rešenja imovinskog spora koji ona vodi.

Njega su pred suprugom pripadnici Kurtijeve policije odveli u pritvorni centar, uprkos tome da je Branko operisao kičmu i da boluje od visokog pritiska, nije uspeo da ponese ni torbu sa lekovima usled postupanja Kosovske policije, rekao je Petković.

– Kancelarija za Kosovo i Metohiju je odmah angažovala advokatski tim za odbranu, a lično sam kontaktirao i porodicu kako bih ponudio svaku vrstu dodatne pomoći, a o svemu sam direktno obavestio i Miroslava Lajčaka. Supruga uhapšenog Branka, koja je rodom iz Peći poseduje kuću u centru ovog grada koja je konfiskovana od strane tzv. Pošte Kosova zbog čega je ona pokrenula sudski spor za povraćaj imovine, a ročište je zakazano za sutra – naveo je Petković.

Prema njegovim rečima, činjenica je da Branko nema apsolutno nikakve veze sa sporom koji se vodi na Kosovu i Metohiji i da je uhapšen kao vid zastrašivanja i odmazde Kurtijevih institucija kako bi porodica odustala od spora, navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

– Branko je u više navrata posećivao Pećku Patrijaršiju bez ikakvih problema, a danas je uhapšen uoči sudskog spora koji vodi njegova supruga što dodatno pokazuje motive ovog političkog hapšenja – rekao je Petković.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar