Tražite jednostavan način za čišćenje rerne?
Donosimo vam rešenje koje ne uključuje mukotrpno ribanje.
Ron Shimek, predsednik Mr. Appliancea, objasnio je:
“Višak taloga u vašoj rerni ne samo da će učiniti vašu hranu da ima neprijatan miris, već će takođe otežati rad pećnice da skuva ili ispeče vašu hranu na idealnoj temperaturi.”
Masnoća i prljavština se posebno nakupljaju na staklu, ali postoji jednostavan način za njihovo čišćenje.
Prvo se zagreje pećnica na oko 100 stepeni i pusti da se ohladi tek toliko za dubinsko čišćenje.
Zatim se napravi domaća tečnost za čišćenje koja je savršena za ovaj posao.
“U 100 ml belog sirćeta staviti prašak za pecivo. Ne žurite inače će se dići mehurići i svuda okolo razleteti. Konzistencija je zrnasta, potrebna vam je fina zrnasta da biste lakše istrljali masnoću”, dodaju eksperti.
Smesu se potom namaže na staklo vrata rerne. Zatim opere to područje. Ostaci hrane na rerni obično su kiseli, prašak za pecivo neutralizuje te kiseline i razgrađuje masnoću.
Komentari (0)