Užas u Zagrebu: Dete sa posebnim potrebama namamili da se skine go, pa sliku objavili na internetu

Direktorka škole kategorički je negirala da je bilo zataškavanja incidenta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,Foto: Pixabay/rubberduck1951

Učenici jedne osnovne škole u Zagrebu objavili su na društvenim mrežama fotografiju obnaženog dečaka sa posebnim potrebama, čiji otac tvrdi da je škola htela da zataška ceo slučaj, što direktorka negira.

– Objavili su sliku mog golog deteta na Fejsbuku. Rekli su mom sinu koji ide u osmi razred da će mu, ako se skine go, kupiti pecivo i, s obzirom na to da je dete koje je bolesno, on je to učinio i oni su objavili njegovu fotografiju – ispričao nam je uzbuđenim glasom, rekao je otac učenika jedne osnovne škole u ​​istočnom delu grada, ističući da sumnja da je škola sve pokušala da zataška.

Direktorka škole kategorički je negirala da je bilo zataškavanja incidenta koji se dogodio pre deset dana.

– Fotografija tog učenika, koji je dete koje pohađa specijalno odeljenje i ima zdravstvenih problema, uklonjena je sa društvene mreže upravo zbog reakcije škole. Postupili smo po svim protokolima, o svemu obavestili sve nadležne službe, pa i Centar za socijalni rad. Pored navedenog, učenici i njihovi roditelji su pozvani na razgovor i rečeno im je o štetnosti ovakvog ponašanja, te su preduzete pedagoške mere – rekla je direktorka zagrebačke osnovne škole u ​​kojoj se incident dogodio.

Ona je dodala da nisu đaci iz istog odeljenja, a nasilnici su se, prema rečima direktorke, pokajali za svoj postupak.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar