ABA JE NAJVEĆI CIRKUS! Evo kako je direktor regionalne lige odgovorio Goranu Grboviću

Direktor ABA lige Milija Vojinović odgovorio je na tvrdnje direktora beogradske Arene Gorana Grbovića da organizatori takmičenja nisu dostavili raspored utakmica rukovodstvu hale i dodao da je dogovor oko termina odigravanja mečeva u nadležnosti klubova, prenosi Mocartsport.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Milija Vojinović
Printscreen

Direktor beogradske Arene Goran Grbović izjavio je u ponedeljak ”da je ABA liga najsmešnije takmičenje na svetu u svim sportovima” i da Partizan ako želi može da igra svoje utakmice finala u Ljubljani.

– Postavka rasporeda je uvek delikatan posao, pogotovo sa Partizanovim obavezama u Top 8 Evrolige. Ali, u celoj toj priči samo ostaje velika žal, što se crno-beli nisu plasirali na Fajnal-for. To bi donelo novo opterećenje za kalendar plej-ofa, ali suvišno je i pričati koliko bi za samu ABA ligu značilo da ima predstavnika na završnom turniru Evrolige. U tom duhu, jasno je i kako smo postavljali stvari u slučaju Partizana i prolongiranja termina plej-ofa – istakao je Vojinović.

Dodaje da finale plej-ofa ABA lige neće početi pre prve nedelje juna.

– Kalendar plej-ofa sa svih mogućih opcija sigurno da postoji i on je napravljen kroz svakodnevnu i intenzivnu komunikaciju sa klubovima. Ostaje da vidimo kako će se dalje odvijati serije, sa jedne strane polufinalna, a sa druge četvrtfinalna, pa zatim i polufinalna, Osnosno, koja opcija će biti aktivirana zavisi od rezultata. Ali, sigurno da nijedna opcija u ovom trenutku ne ostavlja mogućnost da finale krene pre prve nedelje juna – izjavio je Vojinović.

Osvrnuo se potom na pitanje dogovora kluba i dvorane oko termina održavanja utakmice.

– Kao što sigurno znate, sama organizacija utakmice, a samim tim i dogovor sa dvoranom u potpunosti je u nadležnosti klubova. Samim tim, ABA liga, kao i bilo koja druga liga na svetu, ne ulazi u odnose između kluba i dvorane. Sve što se tiče termina utakmica dogovara se isključivo kroz komunikaciju sa klubovima i TV Arenom sport. A, sigurno da je u interesu klubova i ABA lige, da se utakmice igraju u najvećim mogućim dvoranama – zaključio je direktor ABA lige.



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar