Srbin član “Pink Pantera” ukrao čak 24 “Roleksa”: Pljačka luksuzne prodavnice u Atini (VIDEO)

Grčki mediji su ranije pisali da je član bande bio muškarac S.P. (63) koji se pretvarao da je mušterija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/youtube

Srbin (47), pripadnik kriminalne organizacije “Pink Panter”, uhapšen je u Grčkoj zbog sumnje da je u avgustu 2021. godine učestvovao u pljački zlatare u centru Atine.

Tada su ukradena 24 sata marke “Roleks” čija ukupna vrednost je veća od 135.000 evra, prenosi grčki portal “My news”. Uhapšena su dvojica osumnjičenih koji su učestvovali u krađi satova.

– U pljački koja se dogodila u avgustu 2021. godine, u zlatari, u Ulici Kolokotroni u jednom od najelitnijih kvartova Atine, lopovi su uspeli da ukradu najmanje 24 sata ‘Roleks‘, vrednih više od 135.000 evra – navodi grčki portal.

Grčki mediji su ranije pisali da je član bande bio muškarac S.P. (63) koji se pretvarao da je mušterija kako bi pomogao svojim saučesnicima da provale u prodavnicu.

Međunarodnoj kriminalnoj grupi koja se bavi krađom nakita, Interpol je dodelio ime “Pink Panter” po istoimenom filmu. Čine je kradljivci sa Balkana, uglavnom iz Srbije i Crne Gore. Na sebe su prvi put privukli pažnju 1993. kada su u Londonu izvršili pljačku dijamanata vrednu 500 hiljada dolara.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar