Ferari ima narudžbine do 2025. godine, a najavljuje i 15 novih modela od kojih jedan posebno iznenađuje

Italijanski brend je obećao ukupno 15 novih modela između 2023. i 2026. godine, uključujući svoj prvi potpuno električni automobil, koji se očekuje 2025. godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Ferari je saopštio da su njegove knjige narudžbina dovoljno popunjene da budu zauzeti do 2025. godine, a brojke bi trebalo da budu još veće sada kada je Purosangue ponovo u prodaji.

Italijanska kompanija je, prenosi autoblog.rs, pre nekoliko meseci privremeno prestala da prima narudžbine za Purosangue, što je bila reakcija izazvana snažnom ranom navalom kupaca željnih kupovine ovog V12 modela. Novo saopštenje je Ferari objavio u svom dokumentu o rezultatima za prvi kvartal 2023.

Ukratko, isporuke Ferari vozila su porasle u prva tri meseca 2023., kada je isporučeno 3.567 automobila ili 9,7 odsto više nego u istom periodu 2022.

Pored dodavanja Purosanguea, novi Roma Spider je takođe lansiran da popuni prazninu koja je ostala nakon nestanka Portofina M. Kako navodi Motor1, tri dodatna vozila biće predstavljena pre kraja godine, tako da je kompanija iz Maranela na putu da obori prošlogodišnji rekord prodaje svih vremena sa 13.221 jedinicom.

Ferari je i pre nego što je predstavio Purosangue najavio da želi da taj model ostane ekskluzivan. Purosangue će činiti ne više od 20 odsto godišnje proizvodnje vozila ovog brenda. Purosangue će u početku biti dostupan samo sa V12 motorom, a pošto je potražnja ovako velika, Ferari ne žuri da diverzifikuje ponudu na početku životnog ciklusa.

Italijanski brend je obećao ukupno 15 novih modela između 2023. i 2026. godine, uključujući svoj prvi potpuno električni automobil, koji se očekuje 2025. godine.

Kompanija je saopštila da će automobili sa motorom sa unutrašnjim sagorijevanjem i dalje biti dio njenog asortimana još nekoliko godina, dok se bave elektrifikacijom.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar