Zvali su ga “OTROV”! Uhapšen jedan od najtraženijih Hrvata: Pretvarao se da je policajac, radio za Šarića

Sumnja se da je radio za Darka Šarića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/instagram

U Kolumbiji je uhapšen jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca, Manuel Vulić (37) koga je tražio i Evropol.

Kako piše portal Semana, on je uhapšen u akciji kolumbijske policije i Interpola. Uz sebe je imao lažne slovenačke dokumente. Predstavljao se pod imenom Borut Mozgan, a kolumbijski mediji navode da je u Kolumbiji živeo oko tri godine gde se predstavljao i kao međunarodni policajac kojeg su angažovale diplomatske misije.

Agencija iz SAD-a obavestila je Kolumbiju da se Vulić nalazi u njihovoj zemlji. Uhapšen je u gradu Pereiri na zapadu Kolumbije.

Kolumbijski mediji navode da je Vulić navodni vođa međunarodne organizacije koju čini nekoliko hrvatskih državljana, a koja se navodno bavi krijumčarenjem kokaina iz Kolumbije u Evropu, prenosi Index.hr.

Prema američkoj istrazi, osim trgovine drogom, mreža čiji je Vulić vođa bavi i ubistvima, kao i kupovinom, prodajom i proizvodnjom oružja i eksploziva iz BiH.

Radili za Darka Šarića?

Sredinom aprila podignuta je optužnica protiv osmorice hrvatskih državljana zbog krijumčarenja najmanje 609 kilograma kokaina iz Južne Amerike u vrednosti većoj od 16.4 miliona evra, koji su potom i preprodavali.

Kokain su preuzimali preko luke u Pločama. USKOK je predložio da se okrivljenima oduzme 3.415.422,32 evra nepripadajuće imovinske koristi. Za osmorku je takođe zatraženo produženje istražnog zatvora.

Radi se navodno o hrvatskom kraku priče o Darku Šariću koji je uhapšen pre godinu dana u Beogradu, dok je bio u kućnom pritvoru. Kako javlja Večernji list, među osmoro okrivljenih koji su radili sa Šarićem i krijumčarili, pa u zemlje EU prodavali kokain vredan preko 16.4 miliona evra, su Petar Ćosić, Manuel Vulić, Ante Vrcan i Oliver Ćokara.

Prvookrivljeni je upravo Petar Ćosić za koga se smatra da je bio čovek od poverenja balkanskog narko bossa Darka Šarića.

Ali, doga nije jedino čime su se bavili a USKOK ih tereti i za planiranje ubistva čoveka u Ekvadoru.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar