SVE PRIZNAO: Uhapšeni koji je povredio ruskog pisca delovao po naređenju Ukrajine (VIDEO)

Pres-služba pisca je saopštila da je u eksploziji je poginuo Prilepinov vozač, pripadnik Nacionalne garde Rusije, Aleksandar Šubin

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/youtube

Ruski istražitelji saopštili danas da je osumnjičeni uhapšen posle eksplozije u kojoj je povređen ruski nacionalistički pisac Zahar Prilepin i ubijen njegov vozač „postupio po uputstvima“ ukrajinskih agenata.

„Istražitelj ispituju umešanost osumnjičenog Aleksandra Permjakova u pokušaj atentata na Zahara Prilepina“, navodi se u saopštenju i dodaje da je uhapšeni „tokom ispitivanja izjavio da je delovao po uputstvima ukrajinskih specijalnih službi“.

Osumnjičeni, Aleksandar Permjakov, rekao je i da je postavio eksploziv eksploziv pod kola i da ga je aktivirao daljinski.

On se zatim sakrio sa mesta događaja, ali je priveden kada je izlazio iz šume u drugom naselju. Istražni komitet je ranije dana okarakterisao ovo delo kao teroristički napad.

Podsetimo, automobil u kojem se nalazio Prilepin dignut je u vazduh. Prilepin je hospitalizovan sa prelomima i potresom mozga i nije životno ugrožen.

Pres-služba pisca je saopštila da je u eksploziji je poginuo Prilepinov vozač, pripadnik Nacionalne garde Rusije, Aleksandar Šubin.

Prema preliminarnim informacijama, bomba koja je eksplodirala podmetnuta je pod automobil.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar