Kralj Čarls uputio pismo predsedniku Srbije: Izražavamo najdublje saučešće srpskom narodu

Vučić je trebalo da bude jedna od 2.000 zvanica na krunisanju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/TV Pink

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas pismo Njegovog kraljevskog veličanstva kralja Čarlsa III, u kome se kaže:

– U potpunosti razumem razloge zbog kojih nećete biti u prilici da prisustvujete ceremoniji krunisanja, imajući u vidu jučerašnje šokantne događaje. Moja supruga i ja izražavamo najdublje saučešće Vama, srpskom narodu porodicama i prijateljima svih žrtava. Tokom moje posete Srbiji 2016. godine, imao sam priliku da lično osetim ljubaznost i velikodušnost srpskog naroda. Nadam se i verujem da će vam upravo taj duh pomoći da prebrodite ove teške dane. Moje misli, molitve i iskreno saosećanje su sa svima koje je pogodila ova strašna tragedija – navodi se u pismu kralja Čarlsa III.

Podsetimo, zbog Dana žalosti predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkazao je prisustvo na krunisanju britanskog kralja Čarlsa III.

Vučić je trebalo da bude jedna od 2.000 zvanica na krunisanju koje će u subotu 6. maja biti održano u Vestministerskoj opatiji međutim, zbog tragedije koja se dogodila u školi “Vladislav Ribnikar” u kojoj je stradalo osmoro dece i čuvar, on je otkazao odlazak u London.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar