Rerna vam ne treba, sve se sprema u tiganju! Sočne ćuftice, pogodne i za keto jelovnik (RECEPT)

Pečene ćufte u varivu od paradajza i povrća

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/timolina

Ovo je jedno od onih jela koje se dopadaju svima. Gurmanima, deci, ali savršeno je i za one koji su na  keto, lchf i low carb režimu ishrane. Jelo se pravi od ćufti i povrća, sa veoma je niskom procentom ugljenih hidrata.

Ćuftice u paradajz sosu su izuzetno sočne, i pravi su ozbiljan obrok. Lako se spremaju, ne morate da uključujete rernu da bi ih u sosu ukuvali, sve se priprema u tiganju.

Najbolja stvar je da su odlične i tople, ali i hladne.

Sastojci:

– 600 gr mešanog mlevenog mesa

-1+1 kašičica suvog začina

-pola kašičice bibera, peršunovog lista, belog luka u granulama

-ako imate stavite psilijum ljuspice koje bi zamenile hleb ili mrvice koji inače stavljamo u ćufte, ako nemate može i bez njega, može čak i bademovo brašno 2 kašike

-1 kesa povrća za đuveč

-500 ml paradajz soka

-1 mala glavica crnog luka

– 100 ml ulja

Priprema:

Mlevenom mesu dodati sve začine koje planirate da stavite i psilijum ljuspice ili bademovo brašno i sve dobro izmesiti.

Ako je masa suva sipati malo vode, pa opet lepo izmesiti.

Vlažnim rukama oblikovati ćufte i peći na srednjoj vati dok ne porumene.

Posebno izdinstati crni luk sa uljem i suvim začinom, zatim dodati povrće i naliti paradajz.

Doliti 200 ml vode i ostaviti da se kuva.

Kada voda ispari kuvati još malo, da se zgusne kao redji sos pa ubaciti ćufte i ugasiti vatru.

Ostaviti sve tako još malo da odstoji pa se može poslužiti.

Ukoliko niste na nekom od režima ishrane koji isključuju ugljene hidrate, režima ishrane možete u paradajz da dodate i šaku pirinča.

 



Izvor: Objektiv.rs, domacirecepti.net

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar