Ovo je jedno od onih jela koje se dopadaju svima. Gurmanima, deci, ali savršeno je i za one koji su na keto, lchf i low carb režimu ishrane. Jelo se pravi od ćufti i povrća, sa veoma je niskom procentom ugljenih hidrata.
Ćuftice u paradajz sosu su izuzetno sočne, i pravi su ozbiljan obrok. Lako se spremaju, ne morate da uključujete rernu da bi ih u sosu ukuvali, sve se priprema u tiganju.
Najbolja stvar je da su odlične i tople, ali i hladne.
Sastojci:
– 600 gr mešanog mlevenog mesa
-1+1 kašičica suvog začina
-pola kašičice bibera, peršunovog lista, belog luka u granulama
-ako imate stavite psilijum ljuspice koje bi zamenile hleb ili mrvice koji inače stavljamo u ćufte, ako nemate može i bez njega, može čak i bademovo brašno 2 kašike
-1 kesa povrća za đuveč
-500 ml paradajz soka
-1 mala glavica crnog luka
– 100 ml ulja
Priprema:
Mlevenom mesu dodati sve začine koje planirate da stavite i psilijum ljuspice ili bademovo brašno i sve dobro izmesiti.
Ako je masa suva sipati malo vode, pa opet lepo izmesiti.
Vlažnim rukama oblikovati ćufte i peći na srednjoj vati dok ne porumene.
Posebno izdinstati crni luk sa uljem i suvim začinom, zatim dodati povrće i naliti paradajz.
Doliti 200 ml vode i ostaviti da se kuva.
Kada voda ispari kuvati još malo, da se zgusne kao redji sos pa ubaciti ćufte i ugasiti vatru.
Ostaviti sve tako još malo da odstoji pa se može poslužiti.
Ukoliko niste na nekom od režima ishrane koji isključuju ugljene hidrate, režima ishrane možete u paradajz da dodate i šaku pirinča.
Komentari (0)