Šta je MIT, a šta ISTINA o intimnim odnosima u vezi?

Koliko je često poželjno imati odnose sa partnerom i da li je to ključni faktor koji utiče na vezu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/lookstudio

Pitanje bliskosti u ljubavnim vezama, koja se u ovom slučaju odnosi na seksualnu bliskost – koliko je često poželjno imati odnose sa partnerom, da li je to ključni faktor koji utiče na vezu i sl, neiscrpna je tema kojoj se mnogi iznova vraćaju. Naime, dok su ranije intimni odnosi između dvoje bili targetirani kao tabu, sada se o njima govori krajnje otvoreno, pa i eksplicitno, rekli bismo i suviše, čak do te mere da reč “intimno” gubi svoj smisao. Ipak, to ne znači da o njima ne treba govoriti, naprotiv – treba ih sagledavati iz različitih perspektiva i u različitim kontekstima, jer uostalom – sasvim je nepobitno da oni jesu važni.

Srećni parovi imaju iste seksualne preference

Izgleda da kada je ova tvrdnja u pitanju ne važi ona dobro poznata izreka da se suprotnosti privlače. Ili ipak nije tako? Pitanje seksualnosti je potpuno intimno, a samim tim i subjektivno, pa svako od nas ima drugačije predstave, očekivanja, želje, kada je ova vrsta odnosa sa partnerom u pitanju. Međutim, ukoliko se one ne poklope u potpunosti, to nikako ne bi trebalo da bude argument da dvoje nisu jedno za drugo.

Koliko smo puta do sada govorili da svaka veza počiva na kompromisu, pa zašto se to ne bi odnosilo i na ovaj segment ljubavne veze? Ono što je sigurno jeste da ukoliko je odnos između dvoje dubok i zasnovan na istinskim emocijama, a nikako površan i samo fizički, njihova seksualnost može biti zajednička avantura i put kao onome što ih oboje usrećuje.

Muškarci su seksualniji od žena

Definitivno mit. Pojedina istraživanja na ovu temu su pokazala da mnoge dame imaju izraženiji libido od svojih partnera, samo što se to u mnogim vezama nekako prećutkuje jer se očekuje da muškarac uvek bude taj koji će biti predvodnik i inicijator po pitanju seksualnih odnosa. A, uopšte ne mora biti tako, čak naprotiv.

Promena uloga po ovom pitanju može biti i te kako poželjna u ljubavnoj vezi.

Ovih 6 znakova jasno pokazuju da ste pogrešan spoj u krevetu

Normalno je da zagrljaji i poljupci s godinama postaju sve ređi

Da lise ljubav vremenom troši i da li je neminovno da postanemo sve manje intimni sa svojim partnerom? Ovo pitanje je neophodno da razmatramo u širem kontekstu. Kao prvo ljubav se menja, ali to ne znači da slabi, već u pravom odnosu može postati samo jača.

A, kada je intimnost u pitanju, ona se ne odnosi samo na seksualne odnose, već i na dodir, poljubac, zagrljaj, čiji je simboličan značaj velik kao kuća. Složićete se da oni apsolutno ne moraju vremenom da se smanjuju. Kao i uvek, sve zavisi od vas, navodi se na mogujatosama.rs.

Srećni parovi su intimni svakog dana

Dinamika seksualnih odnosa je takođe individualna stvar na planu svake ljubavne veze ponaosob. Ne postoji ta propisana mera koliko često treba da budete intimni sa svojim partnerom kao garancija sreće u vašem odnosu.

Budite dosledni sebi, poštujte jedno drugo i svoje želje. Čuvajte svoju intimnost i nemojte se voditi nekim izmišljenim normama.

Istraživanja otkrivaju: Evo koji deo muškog tela je najprivlačniji nežnijem polu

Jaka fizička privlačnost je preduslov svakog ljubavnog odnosa

Fizička privlačnost je samo jedan segment vašeg odnosa. Ona može biti vrlo intezivna i neobuzdana, a da to opet nije garancija da je ljubvna veza u kojoj se nalazite odnos u kom ćete biti zauvek srećni.

Sa druge strane, postoje primeri da dvoje koji u početku nisu toliko fizički privlačili jedno drugo, vremenom svoj odnos razviju u pravu ljubav, onu kada je vaša psihička povezanost toliko jaka da odolevate svim iskušenjima.

Samo želimo da kažemo da je i jaka fizička privlačnost nešto što može da se razvije vremenom.

Ukoliko vas privlači neko drugi, to je definitivan kraj vaše veze

I dalje smo na temi fizičke privlačnosti. I u tom smislu, evo još jednog dokaza da ona može biti prolazna, pa i beznačajna.

Kada ste sa nekim u vezi ili braku, nije nemoguće da vam neko drugi zapadne za oko. I u tome nema ništa loše, ali je bitno da sve vreme budete svesni da je dubina odnosa, poverenja i ljubavi koju ste izgradili sa parterom ono što u toj priči treba da prevagne.

Kako da vas partner ne vara



Izvor: mogujatosama.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar