U ŠEST KORAKA BRŽI RAST KOSE: Ova pravila treba da poštujete za zdravu i negovanu kosu

Kako bi kosa bila zdrava morate se pridržavati nekoliko pravila, pomoću kojih ćete sigurno imati željene rezultate

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Iako se rast kose najčešće pripisuje genetici, to ne znači da na njega ne možete da utičete, a osim nekoliko ključnih trikova, jednako je važno da se naoružate strpljenjem i adekvatnim proizvodima.

Ne treba da zanemarite ni ostale faktore: hormonski disbalans, stres, preteranio izlaganje kose aparatima visoke toplote, i sl. To sve mogu biti uzroci lošeg kvalitet vlasi, opadanja i sporijeg rasta.

Influenserka Monique M Rapier, čije savete o nezi kose prati gotovo 150 hiljada ljudi, podelila je video u kom je korak po korak objasnila kako je od tanke i beživotne kose došla do bujne i guste kose.

U 6 koraka objasnila je šta koristi za rast kose:

Barem dva puta nedeljno masira kosu uljem koje podstiče rast kose, a onda tu masku ostavim preko noći. Ulja koja koristi su: ricinusovo ulje, ulje crnog kima ili ulje ruzmarina.
Spava sa svilenim šalom ili svilenom jastučnicom.
Suši kosu samo do ispod uva. Ovaj trik ne samo da pomaže da se vaša kosa ne uvija, već i omogućuje da vam kosa raste bez ikakvog oštećenja.
Konzumira biotin i toplo ga preporučuje svima jer pomaže u jačanju kose.
Otkrila je da njenoj kosi treba više proteina i počela da koristi rižinu vodu koja podstiče rast.
Šampon za dubinsko pranje koristi jednom nedeljno. Upravo ovaj šampon pomaže da vaša kosa bude zdrava, a zatim podstiče normalan ciklus rasta kose.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar