Norvežanin prejak za Kecmanovića: Miša poražen od Ruda u finalu Eštorila

Bilo je ovo Miomirovo drugo finale u karijeri i ostaje na jednoj osvojenoj ATP tituli

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Srpski teniser Miomir Kecmanović poražen je u finalu ATP turnira u Eštorilu iz serije 250. Bolji od Miše bio je peti teniser sveta Kasper Rud, koji je slavio sa 6:2, 7:6.

Bilo je ovo Miomirovo drugo finale u karijeri i prvi poraz, pošto je u prethodnom osvojio titulu u Kicbilu 2020. godine.

Jako je nervozno srpski teniser otvorio meč, dok je sa druge strane Rud bio jako siguran na svoj servis. Kecmanović je osvojio uvodni servis gem, ali je zatim Rud napravio seriju od pet vezanih gemova, uz dva brejka i rutinski je završio prvi set sa 6:2.

Drugi set je doneo mnogo veću borbu. Oba tenisera su čuvala svoje servise, iako je bilo brejk šansi na obe strane u nekoliko gemova. Ali, i Kecmanović i Rud su sačuvali smirenost u tim navratima i na kraju su došli do tajbrejka.

Kecmanović i pored poraza može da bude zadovoljan nedeljom u Eštorilu, kojom je najavio dobru sezonu na šljaci. I pored poraza od Ruda čeka ga skok na ATP listi za šest pozicija, jer je zaradio 130 bodova za ulazak u finale i od ponedeljka će biti 34. teniser sveta



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar