Đoković pričao o jednom od najtežih trenutaka u karijeri: Evo zbog čega je Beker otišao (VIDEO)

U pitanju je 2016. godina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/printscreen youtube

Dokumentarni film o Borisu Bekeru nedavno je imao premijeru, a jedan deo posvećen je Novaku Đokoviću.

Svima je poznato da je Nemac jedno vreme radio kao Novakov trener, a tokom tog perioda prošli su kroz uspone i padove.

Situacija o kojoj je Novak pričao tokom pojavljivanja u ovom filmu bio je jedan od najtežih trenutaka u njegovoj karijeri.

U pitanju je 2016. godina kada su Đoković i Beker prekinuli saradnju.

Taj deo karijere bio je turbulentan i Novak se suočio sa gubitkom motivacije nakon što je osvojio Rolan Garos prvi put i tako kompletirao trofeje sva četiri grend slema.

Na predstojećem Vimdldonu ispao je već u trećem kolu porazom od Sema Kverija, nakon čega je došlo do prekida saradnje sa Bekerom.

– Ako želite da budete šampion, sve je na vama – rekao je Đoković i nastavio:

– Prolazio sam kroz period u kom sam zaista tražio sebe nekako van terena. Igrao sam treće kolo Vimbldona, bilo je nekoliko prekida sa kišom, našao sam se u svlačionici, sedeo sam i rekao svom timu: “Možete li svi da me ostavite i izađete? Želim da budem sam.” Gledao sam u zid i bio sam jako dosadan. Bukvalno nije bilo pokreta u meni.

Taj momenat naveo je Bekera da napusti Novakov tim.

– Novak je rekao: “Slušaj šefe, stvarno sam umoran, ne želim da igram kao nekada” – prisetio se Beker i nastavio:

– Pa slušaj ti! Pre svega te volim i poštujem. Uradili smo nešto zajedno i to je za mene bilo neverovatno putovanje. Nisam dobar gubitnik. Ako želite samo da idete u Šangaj i Pariz, ja sam pogrešan momak za vas. Mislim da je bolje da prestanemo.

Te godine Đoković je osvojio sedam titula, ali naredna sezona bila je izuzetno teška sa samo dve osvojene titule i tek 40 odigranih mečeva. Stigla je potom i teška povreda, operacija, pauza i pad na ATP listi.

Đoković je u maju 2018. godine bio 22. teniser sveta, ali uspeo je već do kraja te godine da se vrati na prvo mesto i nastavi da dominira.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar