Da li OVO znači da Jokić žrtvuje MVP nagradu? Poznata je prava istina oko njegove povrede!

Poznati novinar koji prati Denver, Majk Singer, pokrenuo je veliku raspravu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Košarkaši Denvera gostuju Hjustonu u narednom meču NBA lige, a Nikola Jokić pod znakom je pitanja za ovaj meč. Jedno je sigurno – Nagetsi ništa neće rizikovati.

Jokić je pod lakšom povredom čak i igrao protiv Filadelfije, bio je to kraj niza od četiri pobede i bio je to meč u kom je pokazao želju za MVP nadigravanjem, za razliku od Džoela Embida.

Usledile su utakmice protiv Pelikansa, Finiksa i Golden Stejta, Nikola nije igrao.

Denver svakako ima pol poziciju za prvo mesto zapada, ima priliku da bira opcije, a konačno ima priliku da potpuno zdrav uđe u plej-of. To je bio najveći problem prethodnih godina, najviše zbog Džamala Mareja i Majkla Portera Džuniora. Sada je u problemu Jokić i niko ne želi da taj problem bude veći.

Ipak, navijači Nagitsa, ali i cela NBA liga su u “rebusu” – da li ovime Nikola pokazuje da je spreman čak i da žrtvuje MVP tron?

Nijanse ove godine odlučuju, Džoel Embid je pao kao favorit jer se nije pojavio u Denveru, a Jokiću bi veći niz u pauzi pred plej-of mogao da bude koban za MVP poene.

Poznati novinar koji prati Denver, Majk Singer, pokrenuo je veliku raspravu, kada je podsetio da klubu treba jedna pobeda u preostale četiri utakmice da se pečatira prvo mesto.

– Biće verovatno debate o Nikoli. Da li oni kao prioritet stavljaju odmaranje umesto MVP jurnjave? On je propustio tri meča zbog povrede lista, a klub može i bez njega da završi posao. Ništa ne bi bilo više “jokićevski” nego to da on daje prednost timu nad ličnim dostignućima – naveo je Singer.

Ima i onih koji dovode u pitanje verodostojnost povrede.

– Nagetsi kažu da je povreda prava i ja im verujem. Ali ostaje da vidimo koliko mu ovo znači, ukoliko zaigra u ovoj situaciji. Ako ne igra, u jedno sam siguran, da će mirno spavati. A neki drugi igrači koji zaslužuju minutažu mogu da pobede. Pa kako bude, bude. Imaju drugi cilj. I još jedna stvar. Ne postoji taj svet u kom mogu videti Jokića da žrtvuje timski uspeh, pa i sopstveno zdravlje zbog MVP titule. Ako igra, igraće jer je dovoljno zdrav. Toliko dugo su čekali da zdravi uđu u plej-of.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar