Predsednik UEFA otvoreno pričao o slučaju Barselone i “mrtve” Superlige

Što se tiče Čeferina, on je veoma zabrinut

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin za ozbiljno je uzeo u razmatranje aferu oko Barselone i “Slučaja Negreira”, i poručio je i da je okončan projekat Superlige.

Poznato je da je UEFA najavila da će na sastanku Izvršnog komiteta u sredu analizirati između i slučaj skandala u koji je upletena Barselona.

Španski klub se tereti da je bivšem potpredsedniku FS Španije, Hozeu Mariji Enrikeu Negreiri navodno uplatio 7,3 miliona evra.

Dok neki tvrde da je Barselona tako godinama potkupljivala sudije, kako bi sudile u njenu korist, čelnici kluba sa Kamp Nou stadiona se brane time da su plaćali samo “konsultantske” usluge.

Čeferin je u intervjuu za slovenački list “Ekipa” rekao da je to “jedna od najozbiljnijih situacija koje je video”.

Barselona se zaista nalazi u nezgodnoj situaciji, trenutno je u toku sudski proces u Španiji.

Što se tiče Čeferina, on je veoma zabrinut.

Ne mogu direktno da komentarišem ovaj slučaj jer imamo nezavisan disciplinski postupak u vezi sa tim. I drugo jer se sa tim nisam pozabavio detaljno. Ipak, nešto mogu da kažem: informisan sam i situacija je vrlo ozbiljna. Toliko je ozbiljna da mogu da kažem da je to jedna od najozbiljnijih stvari koju sam video do sada u fudbalu – poručio je Čeferin.

I to nije bilo sve o čemu je Čeferin govorio. Superliga, iza čijeg predloga i dalje stoje Barselona, Real i Juventus, ponovo je bila tema.

Predstavnici kompanije A 22, koju su tri kluba ovlastila da zastupa njihove interese, imali su nedavno sastanak sa čelnicima UEFA.

– Čini se da i dalje nešto pokušavaju, ali po mom mišljenju samo da bi popravili svoje ugovorne pozicije, da pregovaraju o nečemu sa nama. Nisu nas potpuno shvatili, mi nemamo o čemu da pregovaramo. Naravno, ego ima izvesnu ulogu kod ovih ljudi, i dalje se nešto trude jer su godinama unazad navikli da svi klimaju glavom na njihova rešenja. Ali ta priča je završena, nema nikakve sumnje. Imali smo taj susret sa A 22, ljudima iz kompanije koji su preuzeli da zastupaju njihove interese i moje kolege su se protivile da idemo na sastanak. Nisu videli poentu u tome da se sretnemo sa promotivnom kompanijom, ali ja sam i dalje to želeo kako niko ne bi mogao da me optuži da sam nedostupan ili arogantan. Nisam želeo da budem sam na sastanku, zvali smo klubove, lige, navijače i FIFPro udruženje – kaže Čeferin.

On otkriva i kako je tekao sastanak.

– Svi su bili u sobi kada su ušli predstavnici A 22, ne verujem da su tako nešto ikad pre iskusili. Karl-Hajnc Rumenige im je rekao, ‘ovo je vaš Vaterlo’. Predstavnik Engleske im je poručio, ‘ Velika Britanija je imala više premijera u poslednja dva meseca nego što vi imate advokata’. Mogli su da se uvere da je to bio projekat koji niko nije želeo. Šteta je što sve još traje, verovatno ne bi bilo ničega bez podrške medija – kaže predsednik UEFA.

Osvrnuo se i na to kako se tri pomenuta kluba proglašavaju spasiocima fudbala.

Interesantno je primetiti kako se ta tri kluba izjašnjavaju kao spasioci fudbala. Po onom što se čuje iz medija, jedan klub je procesuiran zbog vođenja lažnih računa i knjiga, a drugi zbog transfera novca jednom od lidera sudijsle organizacije. Videćemo hoće li i treći (Real, p.a) nešto napraviti. Zanimljivo je videti kako bi oni spasli fudbal. Svaki drugi moj komentar bio bi suvišan – zaključio je Čeferin.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar