Napeta utakmica u Beogradskoj areni pripala Partizanu: Crno-beli konačno savladali Cedevita Olimpiju

Uzbudljiv meč gledali smo pred 15 hiljada "Grobara"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Partizan Mozzart Bet/Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana dočekali su Cedevita Olimpiju u okviru 23. kola ABA lige, a crno-beli su nakon velike drame uspeli da slave – 76:73.

Najefikasniji u crno-belom taboru je Joanis Papapetru sa 14 poena, Zek Ledej je dodao 13, Alen Smailagić je ubacio 12, , a Kevin Panter 10 poena.

Na drugoj strani Džoš Adams je ubacio 19 poena, Jogi Ferel je dodao 16, Karlo Matković dodao 14.

Izuzetno zanimljivu i neizvesnu utakmicu gledali smo u Beogradskoj areni, a pred mešto više od 15 hiljada navijača Partizan je izvukao jako bitnu pobedu, u pre svega borbi za prednost domaćeg terena u plej-ofu ABA lige.

Ekipa Željka Obradovića u sjajnoj formi i raspoloženju dočekali su ovaj meč, crno-beli su u petak savladali Olimpijakos u grotlu Beogradske arene i tako prišli na korak od plasmana u Top 8 fazu Evrolige.

Cedevita Olimpija definitino je jedan od tradicionalno nezgodnijih protivnika beogradskog kluba, o tome posebno govori da su upravo “zmajevi” slavili u prethodna tri međusobna duela.

Partizan i na ovom meču ima veliku podršku navijača, utakmica koja je od ogromne važnosti za nastavak sezone u regionalnom takmičenju. Takođe, ulaz u Arenu je večeras besplatan.

Tok utakmice

Slab početak utakmice za izabranike Željka Obradovića. Iako je Arena poprilično dobro popunjena, slaba energija domaćih igrača, što se odrazilo na rezultat.

Po isteku šestog minuta prve četvrtina Adams pogađa za tri poena i gosti odlaze na velikih plus 12 (6:18). Tek u sledećem napadu Partizan dolazi do prvih poena iz igre, a postigao ih je Jam Madar za poludistance (8:18).

Obradoviću se nije svidela igra njegovog tima i posle tajmauta, tokom kojeg je bio poprilično ljut na svoje igrače, crno-beli prave seriju 9:0 i prilaze na 17:20.

Četvrtina se završava trojkom Eda Murića i nakon prvog perioda Cedevita Olimpija vodi 17:23.

Dosta bolji Partizan na startu druge četvrtine, pre svega energetski.

Odlična odbrana domaćih i uz to laki poeni. Pogodio je Matković trojku, a onda sledi serija crno-belih. Poenima Egzuma i Smailagića, Partizan prvi put vodi na meču (28:26).

U nastavku gledamo “koš za koš” i vrlo brzu košarku sa velikim brojem poena. U razmaku od minut i po, videli smo po jedan alej-up, dve trojke domaćih i jednu trojku gostiju.

Stisle su se odbrane, pa u poslednjih dva minuta meča gledamo “sporiju” košarku i timovi do poena dolaze sa linije penala, poslednji koji to koristi je Zek Ledej i na minut i po do kraja Partizan ima plus tri (44:41).

Serija Džoša Adamsa koji nakon sigurnog prodora, već u narednom napadu pogađa trojku i gosti ponovo vode (44:46).

Bolje otvaranje drugog poluvremena Partizana, koji posle dva minuta igre ima plus dva (52:50).

Treća četvrtina bez prviše zanimjlivih dešavanja, sa dosta seckanja igre, samim tim dolazi serija gostiju 5:0 i sve poene postigli su sa slobodnog bacanja (52:55).

Niko nije uspeo da se “odlepi”, gosti su dosta bolji u šutu, pre svega za tri, a na pauzu između trećeg i četvrtog perioda idemo sa prednšću Cedevita Olimpije (64:66).

Počinje poslednji period trojkom Jeremića i “narandžasti” su na plus pet na osam i po minuta do kraja (64:69).

U čini se potpunom grču obe ekipe, pogotovo Partizana koji je za više od šest minuta igre potigao svega četiri poena.

Konačno, trojka Partizana u režiji Papapetrua i crno-beli ponovo dolaze u prednost (71:69).

U poslednjih tri minuta ne zna se “ko pije, a ko plaća”, ni jedni ni drugi ne mogu da pogode koš. Gosti, u krucijalnim trenucima meča, uzimaju šuteve sa devet metara koje nisu ni blizu da pogode, dok na drugoj strani Partizan ne pogađa iz otvorenih pozicija.

Izborio je Jogi Ferel dva slobodna bacanja na minut do kraja, ali je polovičan i crno-beli u samu završnicu ulaze za poenom prednosti.

U sledećem napadu Zek Ledej dolazi do dva bacanja, oba puta je siguran i Partizan na 26 sekudni do kraja ima plus tri (74:71).

Laki poeni za Radovića nakon ofanzivnog skoka, ponovo je poen razlike na 22 sekunde do kraja meča.

Igrači Cedevite Olimpije odmah fauliraju Egzuma, on je oba puta siguran sa linije penala (76:73).

Promašuje Jogi Ferel trojku, nakon koje Radović i Papapetru skaču za loptu na sedam sekundi do kraja.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar