Tehnološki gigant UŠAO U TRKU: Besplatni video-pozivi za korisnike Gmaila

Aplikacija Meet razvijana je godinama i bila dostupna samo uz pretplatu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Pixabay

Google je saopštio da je njihova aplikacija za video-konferencije, Google Meet, postala besplatna! Reč je o alatki koju je kompanija razvijala godinama, a bila je dostupna samo pretplatnicima, tačnije poslovnim i obrazovnim korisnicima G Suita.

Meet će biti dostupan širom sveta, po etapama, u narednih nekoliko nedelja. Tako će svi korisnici sa Gmail nalogom moći da jednostavno zakazuju video-konferencije, komuniciraju porukama i dizajniraju ekran po svojim željama.

Google ističe da pozivi nisu omogućeni anonimnim korisnicima kako bi sistem bio bezbedniji. Takođe, pozivi imaju enkripciju, a ljudima se savetuju da upotrebe sve dostupne opcije za zaštitu privatnosti.

Za korišćenje Meeta, osim Gmail naloga, nisu potrebne druge instalacije na računaru. Dovoljno je otvoriti alatku u pretraživaču i ulogovati se. Za rad na mobilnom potrebno je skinuti app (Google Play ili App store), prenosi Zimo.dnevnik.hr.

U besplatnoj verziji, video-konferencije su ograničene na 60 minuta, ali iz kompanije objašnjavaju da do kraja septembra neće aktivno sprovoditi kontrolu tog ograničenja. U prevodu, ako pozivi potraju i duže, veza se neće prekinuti.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar