Objavljeno upozorenje za srpske turiste: U popularnom grčkom letovalištu nude nepostojeće apartmane

Lokalni stanovnici spelovali su na one koji rezervišu smeštaj za sledeću sezonu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Rezervacije za odlazak na more već su počele, a kod Srba je najpopularnija Grčka.

Na Fejsbuk stranici “Grčka info” turisti, ali i stanovnici grčkih letovališta često objavljuju svoja iskustva ali i upozoravaju na moguće prevare.

Tako je objavljeno i upozorenje turistima za jedno od najposećenijih grčkih letovališta Halkidiki.

Naime, kako se navodi na ovoj Fejsbuk stranici, stanovnici letovališta Dionisios beach zamolili su administratore da upozore na prevare.

– Upravo smo od strane stanovnika letovališta Dionisios beach (Halkidiki) obavešteni i zamoljeni da vas upozorimo da su na sajtu Booking trenutno u ponudi dva nova smeštaja koja nude nepostojeće apartmane u tom mestu. Prevaranti su ukrali fotografije smeštaja Dionisos Palms Apartments i postavili ih na Booking. Booking je obavešten i nadamo se da će ih ukloniti – piše u grupi.

Dalje su objavljeni i delovi prepiske koju su dobili.

“…….. SVE fotografije su preuzete sa dva druga naloga, na adresama koje su navedene ne postoje apartmani koji se izdaju, na jednoj lokaciji je napuštena prizemna stara kuća, na drugoj živi stariji bračni par, komšije Grci, plus čioda pogrešno prikazuje neku sasvim drugu kuću u kojoj takođe nema apartmana za izdavanje, sve u svemu velika prevara. Prijavljeno je bookingu, čeka se njihova reakcija i nadamo se uklanjanje, ali do tada je važno da se niko ne upeca.

Ovo je otkriveno juče i celo seoce se diglo jer nas nije mnogo i svi se znamo i sarađujemo. Sigurno je prevara, uskoro ćemo videti koja je aktivnost koju će preduzeti booking. Jer su SVE fotografije, da se tako izrazim, ukradene od druga dva smeštaja iz Dionisosa koja posluju više od 7 godina sa bookingom. Suprug mi je Grk i on se setio sinoć da ne bi bilo loše da obavestimo stranice na Fejsbuku.

Lako je proveriti ako uđete na smeštaje recimo Dionisos Palms, porodice koja je vrlo cenjena u Dionisosu, videćete fotografije, pa uporedite, i videćete da su ova dva smeštaja koji su se prijavili na booking 15. marta i 19. marta, pokupili fotografije. Mi smo još u šoku. To su nam sve komšije, malo je mesto……….. – piše u objavi.

U komentarima se navodi i da “Booking nije prevarant, ali im se desila greška da unesu prevaranta u ponudu.”

– Koji prevaranti! Našla sam ih. Drugi je već rasprodat a prvi ima još 1 smeštajnu jedinicu.

– Hvala na upozorenju. Koristila sam Booking i bila zadovoljna. Neverovatno sta sve ljudi rade da nanesu stetu i putnicima i tako dobrom sajtu. Više očigledno nigde nismo bezbedni – neki su od komentara.Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar