Dobro razmislite sledeći put: Zašto nikada ne treba da odete u krevet sa MOKROM kosom?

Osušite kosu uvek pre spavanja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Mnoge žene leti često peru kosu, a onda je ostave da se sama prirodno suši, a neke čak odlaze i u krevet sa polusuvom kosom.

Naše bake bi rekle da to nije dobro, jer će nas boleti glava, a zapravo istina je drugačija. I ne, nije isključeno da se možete i prehladiti, ali postoje i pritajeni neprijatelji koji vrebaju iz mokre kose.

Kada imate dug dan, poslednja stvar s kojom želite da se zamarate je sušenje kose.Iako možda ne razmišljate puno o tome – jer se na kraju krajeva, pitate što može da vam bude – stručnjak za kosu je pozvao ljubitelje lepote da ne preskoče ovaj važan korak.

Profesionalac, koji radi u salonu u Teksasu, upozorava da postoji spisak problema koji mogu da se jave ukoliko često odlazite u krevet s mokrom kosom.

Foto: Shutterstock

– To može dovesti do ozbiljnog lomljenja kose, rasta gljivica, peruti i dermatitisa, pojave akni, lišajeva i raznih problema na temenu glave – otkrio je.

Lišajevi na vlasištu, su osip koji može biti prouzrokovan gljivičnom infekcijom zbog kojeg vlasište može da vas svrbi i da krene da se peruta.

U teškim slučajevima, tvrde istraživači, infekcija može čak uzrokovati opadanje kose i ćelave mrlje po celoj glavi.



Izvor: Objektiv.rs, Glossy

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar