Miljković nastavio da ispituje Hrvatina: Svedok-saradnik o BRUTALNOM UBISTVU Milana Ljepoje

Hrvatin je rekao da su njega namamili u kuću u Ritopeku navodnom prodajom blindiranog automobila

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscren/MUP/FObjektiv.rs/Vladimir Šporčić/Ilustracija

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je ispitivanjem okrivljenog-saradnika Bojana Hrvatina nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Okrivljeni-saradnik je rekao da sve pare koje su pripadnici grupe uzimali od ljudi koje su oteli i ubili su davali optuženom Vladi Draganiću.

Pričajući o ubistvu Milana Ljepoje, Hrvatin je rekao da su njega namamili u kuću u Ritopeku navodnom prodajom blindiranog automobila, koji je Ljepoja želeo da kupi.

Kada je došao u kuću, kako Hrvatin tvrdi, Ljepoja je sedeo bez pantalona i preko nogu mu je bio sivi duks.

Hrvatin je naveo da je zajedno sa Belivukom ubio Ljepoju, precizirajući da su prvo pokušali kesom, a zatim kablom da ga udave, nakon čega mu je Belivuk prerezao vrat.

Tokom ispitivanja, Hrvatin je Miljkoviću rekao – “Tebi mnoge stvari ovde nisu jasne”, na šta mu je Miljković odgovorio – “Jedini folirant ovde si ti”.

Hrvatin je, odgovarajući Miljkoviću na pitanja, rekao da je nakon otmice Nikole Mitića, snimke sa nadzornih kamera na stadionu FK Partizan obrisao optuženi Aleksandar Vučeljić.

– Pisali su mi preko Skaja i rekli da Born (Radoje Zvicer) pita da li sam isplaćen za Ljepoju, na šta sam ja rekao da nisam – kazao je Hrvatin navodeći da je evidentno “bilo para” za to ubistvo, ali da on nije ništa dobio.

Pričajući o Aleksandru Gligorijeviću, Hrvatin je rekao da ga je poznavao iz zatvora i da su bili u korektnim odnosim, a da je ubijen od strane ovog klana jer je, kako je precizirao Hrvatin, hteo sa Slavoljubom Trajkovićem da preuzme posao sa drogom od braće Miloša i Marka Budimira.

Zatim su Hrvatinu prikazane fotografije mesta kod Dunava gde su pripadnici klana prosipali ostatke tela, gde je na dokumentaciji pisalo da je učesnik Vlade Draganić, odnosno da je on vodio policiju do tog mesta zbog čega je Miljković zatražio od sudije da proveri gde je Draganić bio tog dana.

Miljković je završio ispitivanje Hrvatina, nakon čega je počeo da ispituje Miloš Budimir.

Miljkoviću je danas četvrto ročište da postavlja pitanja Hrvatinu.

Hrvatin se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu zatvora od 15 godina priča o zločinima optuženih.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar